Foto van sponsorkinderenOp basis waarvan kiezen mensen hun sponsorkind uit? Mensen zijn op een evenement of gaan naar de website en kiezen daar een kind uit. Vaak doen ze dit op basis van een foto, het land of de leeftijd. Soms kijken ze ook naar de hobby’s. Mensen vinden het leuk als het kind bijvoorbeeld van voetballen houdt en zij dit zelf ook leuk vinden.

Sommige mensen vragen zich af of ze eigenlijk wel op basis van een foto een kind uit mogen kiezen. Als mensen op basis van uiterlijk een keus maken, voelen ze zich soms schuldig. Mogen ze wel dat ene kleine schattige meisje kiezen? Komen de oudere kinderen wel aan een sponsor?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel eenvoudig: alle kinderen hebben even hard een sponsor nodig!

Je hoeft je niet schuldig te voelen als je dat ene kleine schattige meisje wilt sponsoren. Het is wel een feit dat oudere kinderen moeilijker aan een sponsor komen dan jongere kinderen, maar hier speelt Compassion op in. Je kunt op de website aangeven dat je de keus aan Compassion laat. Je kiest dan dus niet zelf een sponsorkind uit. 15% van de mensen die via het internet zijn gaan sponsoren deden dit. Deze mensen krijgen dan vaak een ouder kind toegewezen.

 

Sponsorkinderen in de FilipijnenSommige mensen vinden het leuker om een ouder kind te sponsoren, omdat je daar actiever mee kunt schrijven en het sponsortraject minder lang is.

Als kinderen al langer dan zes maanden wachten, krijgen ze een rood kader om hun foto. Vooral op evenementen worden zij sneller gesponsord.

Als jij dus liever het schattige, kleine meisje kiest dan mag dat gewoon zonder je hier schuldig over te voelen. Alle kinderen hebben hulp nodig.


6 reacties Reageer
 1. Juline Karssenberg
  jun 25, 2011
  at 17:40

  Ik heb mijn sponsorkind uitgezocht op de website en zij was toen vijf jaar. Ik vond dat een mooie leeftijd om met sponsoring te beginnen. Ik sponsor haar nu nog steeds en waarschijnlijk zal dat de komende vier jaar ook zo blijven. Ze is nu zestien en ik ben blij dat ik haar nog kan sponsoren!

 2. Magien
  jul 13, 2011
  at 14:30

  Wij hebben ons sponsorkind uitgekozen op haar geboortedatum, dat klinkt misschien heel gek, maar toen we 7 mei 2002 zagen staan wisten we direkt dat we haar wilden sponsoren. Onze tweeling is ook op die datum geboren en we vonden dat wel een mooi idee!

 3. tineke
  aug 17, 2011
  at 16:02

  wij sponsorden al een jongen. en na een paar jaar wilde ik eigenlijk nog een kind sponsoren. Ik had wel iets van het zou leuk zijn als het een meisje is van ongeveer 10 jaar dat zelf al schrijft. en spaanstalig.
  toen er een oproep was nog een kind te sponsoren heb ik ons op gegeven maar de keuze aan Compasion gelaten.
  En toch kregen we een meisje, ongeveer 10 en spaanstalig.
  Wonder

 4. aug 31, 2011
  at 20:04

  Het is erg moeilijk kiezen uit ongeveer 300 bruine kindergezichtjes.
  Ik heb de ogen dicht gedaan, en met de pijl,
  na een paar rondjes gedraaid te hebben, op een kind geklikt.
  Je gaat anders toch wel een beetje kijken, hoe het kind eruit ziet.

 5. Kroos
  nov 10, 2011
  at 11:35

  Weet je toevallig waar ik iemand kan sponsoren?

  Groet,
  Kroos
  Baby dump

 6. Martijn
  nov 10, 2011
  at 15:54
© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.