Vind je het lastig om te weten wat je naar je sponsorkind kunt schrijven? Dat is niet vreemd, je bent niet de enige! Je wilt misschien wel schrijven, maar waarover dan? We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om brieven te sturen. Een brief ontvangen betekent voor een kind dat er iemand is die aan hem denkt. Twee sponsorkinderen uit Rwanda helpen je op weg.

Kwizera en Irabizi
Want, aan wie kunnen we het beter vragen dan aan de kinderen zelf? Twee sponsorkinderen uit Rwanda vertellen wat ze graag van hun sponsor zouden willen horen:

“Ik vind het leuk dat mijn sponsor me schrijft. Ik hoor vaak verschrikkelijke dingen op het nieuws. Ik ben dan blij als mijn sponsor me schrijft dat het goed met hem en zijn familie gaat. Ik vind het fijn dat mijn sponsor me aanmoedigt. Ook vind ik het leuk als mijn sponsor in zijn brieven mijn vragen beantwoordt. Het is bemoedigend dat hij me vertelt dat hij voor me bidt,’’ zegt Kwizera Dieudonne

“Ik vind het leuk als mijn sponsor me vertelt hoe het met haar kinderen op school gaat. Dit moedigt mij aan om ook goed mijn best te doen en haar niet teleur te stellen,’’ zegt Irabizi Lilliane.

Foto
De meeste kinderen vinden het leuk om te weten hoe het leven van hun sponsor er uitziet; wat voor werk ze doen, of ze een grote familie hebben en over de cultuur en levensstijl in de westerse wereld. Ze vinden het fijn om te horen dat hun sponsor van hen houdt. Veel van hen vinden het ook leuk om foto’s te krijgen zodat ze weten hoe hun sponsor er uitziet.

Nog wat praktische tips van ons:
Stuur online een brief naar je Compassion sponsorkindProbeer je sponsorkind altijd aan te moedigen en positief te reageren op zijn brieven. Hou je brief eenvoudig en goed leesbaar. Verder mag je altijd leuke papieren spulletjes meesturen zoals, stickers, kleurboek en schriftjes, zolang het niet groter is dan A4 en niet dikker dan 0,6 cm (dat is vanwege internationale postafspraken en kans op diefstal).

Heb jij tips?
Schrijf jij graag met je sponsorkind en heb je nog meer schrijftips? Reageer hieronder:


13 reacties Reageer
 1. Tineke
  jun 30, 2011
  at 15:30

  wij sturen nog wel eens een ansichtkaart van een plek in nederland waar we zelf zijn geweest. Dan leggen we uit waar het ligt en waarom we er waren en iets over de plaatselijke gebruiken (bv klederdracht in volendam e.d.). Ook een ansicht vanuit de eigen woonplaats of bijvoorbeeld over de verschillende vuurtorens in nederland is misschien een leuk idee? Dit natuurlijk niet in plaats van de brieven maar ter afwisseling van…

 2. Simone
  jul 1, 2011
  at 18:17

  Ik reageer sowieso op wat mijn sponsorkind schrijft en laat hem weten dat ik trots ben. Ik stel ook vragen aan hem. Vervolgens vertel ik ook wat over mijn leven, maar wel dingen die hij begrijpt en niet teveel waaruit blijkt hoe goed ik het heb oid, dus niet materialistisch. Ik stuur soms een foto, maar ook wel eens stickers oid.

 3. Gerdien
  jul 1, 2011
  at 22:30

  Ik ga altijd in op wat ons sponsorkind zelf vertelt. Daarnaast probeer ik iets te verwoorden van het leven met God. Ook stuur ik vaak kleine dingetjes mee zoals een notitieblokje bedrukt met zijn naam (vistaprint).

 4. Anouschka
  jul 7, 2011
  at 12:15

  Een foto van het kind in het midden van de brief plakken en er met leuke kleurtjes allemaal goede eigenschappen omheen schrijven, zoals beautiful, special, smart, gods child enz.

  Ik heb dit bij onze kids gedaan en ze schreven er allemaal over teruh. Het had ze duidelijk geraakt!

 5. Annemiek
  jul 7, 2011
  at 20:07

  dat ik een regenboog gezien heb en dat me dat herinnert aan de ark van Noach en de belofte van God. Heb er ook op internet een kleurplaat bij gezocht.

 6. Magien
  jul 13, 2011
  at 14:39

  De kinderen uit de klas van mijn meiden hebben eens een briefje geschreven met hun namen eronder en klassenfoto. Ik heb altijd wel een speciaal onderwerp wat ik uit kies om over te schrijven of het hu over de herfst, zomer, winter, lente, kerstdagen, koninginnedag, pasen gaat. Soms over een bijbelverhaal. Verder inderdaag wat zij graag wil weten. Ik heb nu een brief gekregen waarin ze vraagt welke bloemen ik mooi vind, welke vogels er bij ons leven en welk fruit er bij ons groeit. Nou genoeg te vertellen dus! 🙂

 7. aug 3, 2011
  at 20:13

  Ik schrijf over de dingen van alledag, seizoenen, feestdagen. Ik heb ook een keer een verjaardagskalender gestuurd, met onze verjaardagen en die van de sponsorkinderen zelf. In de hoop dat ze die gaan gebruiken natuurlijk. Een boekenlegger met hun naam heb ik ook eens gemaakt. En ik plak er ook foto’s bij als dat lukt. Bijvoorbeeld van Koninginnedag, de nederlandse vlag en oranje straten. Seizoenen: jonge eendjes, bloeiende bomen, sneeuw, ijs. In de laatste brieven hebben we de hand van onze kinderen met verf een kleur gegeven en die afdruk op een vel papier gedaan en verder versierd.
  Maar ook ik heb soms moeite om een brief ‘vol’ te schrijven, dus alle tips zijn welkom!

 8. aug 16, 2011
  at 16:28

  Ik vind het ook heel moeilijk om iets te bedenken.
  Meestal lukt het wel om wat te schrijven.
  Wat ik jammer vind is dat ik niet zo goed weet wat ik mee kan sturen naar haar toe.
  Maar foto’s en plaatjes is ook wel leuk.
  ik deed zelf regelmatig een velletje stickers met haar naam erop bij de brief.

 9. lucinda
  nov 20, 2011
  at 14:27

  Ik weet niet hoe ik moet beginnen met schrijven het is mijn eerste brief na mijn sponsor kind zij is 8 jaar hoe begin ik met een brief aan haar zelf ben ik 23 en nog studente wie kan mijn daarbij helpen alvast bedankt voor de moeite liefs lucinda

 10. Gerda
  feb 11, 2012
  at 12:14

  Tips heb ik niet, maar ben wel ontzettend blij met al de tips die ik hier lees.
  Ik begon steeds minder te schrijven naar ons kindje maar voelde me wel erg naar hieronder.
  Nu heb ik weer zin en ideeën gekregen om te schrijven.
  Bedankt allemaal.

 11. Monique
  feb 12, 2012
  at 18:10

  Mijn sponsorkind uit Honduras (12 jaar) houdt van voetballen. Ik stuur hem regelmatig voetbalstikkers van voetbalelftallen uit Nederland (oude AH stikkers). Daar is hij erg blij mee 🙂 Omdat onze brieven (en vragen) elkaar kruisten, leek het vaak alsof ik niet echt contact met hem kreeg. Vanaf het moment dat ik deze stikkers ben gaan sturen, is dit veranderd.

 12. Willemieke
  mrt 9, 2012
  at 18:43

  Zelf heb ik wel eens een verjaardagsslinger naar m’n sponsorkind gestuurd. Ik knutsel en verf ook veel, dus soms maak ik wel eens een opklapkaart, een soort pop-up kaart, daar kreeg ik veel leuke reacties op. Ook zelfmaakpaketten van sinterklaasbootjes en kerststallen heb ik opgestuurd, natuurlijk wel met uitleg van het sinterklaasverhaal ;). Ook hebben ze veel kleine boekjes met bijbelverhalen om in te kleuren bij de christelijke boekwinkel, als er nederlandse tekst bij staat vertaal ik deze in het engels, zo kan het kind toch begrijpen wat ik heb gestuurd!

 13. Frouckje
  apr 25, 2012
  at 16:40

  Om mee te sturen:
  – Een schrift met naam en foto van je sponsorkind (Bijv. Kruidvat);
  – Een puzzelkaart van karton (Action heeft ze om zelf iets op te tekenen);
  – Met de verjaardag zelf een slinger maken van papier;
  – Een klein tasje maken van karton/restje behang;
  – Een fotolijstje om je eigen of zijn/haar foto maken van karton;
  – Papieren spelletje;
  – Als je goed kunt tekenen: teken je sponsorkind met stift/potlood/verf/houtskool (super gaaf!);
  – Vouwwerkjes van papier (Bijv. een vliegtuigje/hoedje/doosje);
  – Mini-knutselpakketje met vouwmateriaal en ideeën;
  – Papieren opvouwbaar lampionnetje zelf maken of kopen;
  – Boekenlegger;
  – Hangertje van papier en plastificeren;
  – Via http://www.zakbijbelbond.nl/ bestel ik wel eens een klein boekje in de taal van mijn sponsorkind.

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.