Bidden voor je sponsorkind is heel belangrijk, maar wist je dat sponsorkinderen ook voor hun sponsors bidden?

 

 

 

 

Dominee Juan en zijn vrouw

De Mexiaanse dominee Juan werkt in regio Chiautempan. Hij heeft er veel tijd en moeite in gestoken om de ouders van sponsorkinderen te laten zien wat een impact de Compassion sponsoring voor hun kinderen heeft. In eerste instantie zien veel ouders de deelname van het kind in het project als een korte termijn oplossing voor het hele gezin. Dominee Juan laat zien wat er op lange termijn voor het kind kan veranderen, dat door sponsoring de hele toekomst van het kind verandert.

De sponsor geeft niet alleen financiële ondersteuning, maar vooral ook steun en bemoediging aan het kind. Dominee Juan: “Het is een grote zegen om te zien hoe een sponsor bijdraagt aan de ontwikkeling van het kind. Alle activiteiten en resultaten van de sponsorprogramma’s zijn mogelijk door alle individuele sponsors die elk voor één kind zorgen.”


In de klas bidden de kinderen voor hun sponsors

Zegen voor de sponsor
Juan moedigt kinderen aan om een relatie op te bouwen met hun sponsor. Hij helpt ze met het lezen van de brieven die zij van hun sponsors ontvangen en helpt met het terugschrijven. Bij elke maaltijd die de kinderen op het project krijgen, danken de kinderen God voor hun sponsor en vragen Hem de sponsor te zegenen.

 

Wanneer een kind een brief of een cadeau ontvangt, dankt hij samen met het kind God voor de vrijgevigheid van de sponsor en vraagt om zegen voor hun familie. “Door de brieven van de kinderen heb ik geleerd dat er veel sponsors zijn die met problemen worstelen en de kinderen willen deze zorgen graag bij God brengen.”

 

Belinda bidt met haar familie

Belinda en haar sponsor
Belinda woont samen met haar moeder en broers en zussen bij haar oma. Haar vader kent ze wel, maar hij woont niet bij hen. Haar moeder is een beleidend christen en is erg blij dat haar dochter in het Compassion-project is opgenomen.  Afgelopen maand ontving Belinda een familiegift van haar sponsor. Na goed met elkaar overlegd te hebben, hebben ze hier een wasmachine van gekocht zodat haar zieke oma geen pijn meer zou hoeven lijden bij het handmatig wassen van de kleren van de hele familie. Daarnaast was er nog wat geld over om kleren voor Belinda te kopen. Zij was hier zo dankbaar voor dat ze God dankte: “God, dank u wel dat mijn sponsors mij zoveel meer geven dan ik nodig heb om alleen maar van te leven.”

Belinda leest met haar broer haar sponsorbrieven

 

De band tussen Belinda en haar sponsorfamilie is in de loop der jaren steeds sterker geworden. Ze wil graag wat terug doen voor haar sponsors, dus ze doet heel erg haar best op school, schrijft brieven en bidt voor hen. Voordat ze gaat slapen, bidt ze altijd voor haar sponsors, ze vraagt Hem dan om bescherming en zegen.

 

 

 

Gebeden van kinderen
Op het project bidden de kinderen vaak samen. Gebeden die dominee Juan hoort, zijn onder andere:

“God, wilt u mijn sponsor zegenen, dank U dat ze aan mij denken . Ik hoop dat het goed met ze gaat en dat U ze wilt beschermen.  Zegen hun familie en alle sponsors van Compassion “

Of: “Ik houd van mijn sponsor, wilt U hem daarom zegenen, beschermen en gezondheid geven”

Een ander kind voegt toe: “Wilt u ze beschermen, elke keer als ze hun huis verlaten . Zegen de ouders in hun werk en de kinderen op school”3 reacties Reageer
 1. jul 30, 2011
  at 11:11

  Geweldig dit. Het is zo’n zegen te weten dat ze voor ons bidden. Thanks for sharing!
  Groetjes,
  wendy

 2. Juline Karssenberg
  aug 5, 2011
  at 18:39

  Hallo,

  Ik vraag me af of er echt geen mogelijkheden zijn zodat de post tussen sponsor en kind sneller gaat. Ik zal een voorbeeld geven: mijn sponsorkind Diana schreef mij dat er thuis problemen zijn en dan vooral tussen haar ouders en dat die nu niet samen zijn. Die brief was van 25 mei dit jaar! Dan kan ik daar pas heel laat op reageren en voor bidden. Daarom vind ik het jammer dat het zo lang duurt.

 3. aug 5, 2011
  at 18:47

  Beste Juline, bedankt voor je feedback. We werken eraan om dit te versnellen, maar op dit moment leggen brieven een lang traject af. Binnenkort plaatsen we een blog waarin we alle stappen uitleggen. Maar niettemin proberen we het proces te versnellen, omdat we zelf ook vinden dat het niet snel genoeg gaat.

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.