Nederlandse sponsors schreven het afgelopen jaar 40.573 brieven aan hun sponsorkinderen. We zijn ontzettend blij dat er zo veel brieven worden geschreven. Kinderen vinden het heel fijn om een brief te ontvangen van hun sponsors. Het bemoedigt hen om te horen dat er iemand aan de andere kant van de wereld aan hen denkt.

Voordat een sponsorbrief aankomt, legt deze een lange weg af. Onderstaande foto’s geven een indruk van de reis die jouw sponsorbrief maakt voordat je sponsorkind de brief leest.

 

Met veel zorgvuldigheid schrijft een sponsor haar brief.

De brief gaat op de post.

Compassion ontvangt grote postzakken vol met brieven.

De Nederlandse brieven worden vertaald in het Engels.

Voor elk land is een aparte stapel. Deze stapels gaan met het vliegtuig naar de Verenigde Staten.

In de Verenigde Staten komen alle brieven uit de verschillende landen bij elkaar. De pakketjes worden doorgestuurd naar de landen van de sponsorkinderen.

De brief is aangekomen op het hoofdkantoor van Compassion India. Hier worden de brieven gesorteerd.

Van alle kinderen wordt bijgehouden wanneer zij brieven krijgen. Dit gebeurt door de brieven te scannen. Daarna worden ze doorgestuurd naar de projecten.

Een medewerker van het project in India vertaalt de brief naar het Hindi als dat nodig is.

De postbode bezorgt de brief op school of thuis.

Natuurlijk is de hele familie benieuwd wat er in de brief staat.

Sponsorkinderen schrijven regelmatig een brief terug aan hun sponsor.

Door: Eva van Gent

Houd je er niet van om een brief te schrijven met de hand? Schrijf je brief dan online. Je kunt een foto toevoegen en zelf kiezen welk briefpapier je gebruikt.


5 reacties Reageer
 1. Annemiek
  sep 8, 2011
  at 18:51

  Leuke fotoreportage!
  Gaaf idee dat zoveel kinderen vorig jaar blij zijn gemaakt met een bericht van hun sponsor. Probeer zelf om minimaal 1 x in de twee maanden te schrijven en als het lukt zelfs elke maand. Het is zo belangrijk om je sponsorkinderen te laten weten dat ze waardevol zijn. Voor mij (de sponsor) maar ook zeker voor God. Heb je al een poosje niet geschreven ik zou zeggen….. doen en weet je niet wat, er is ook een blog met schrijftips =)

 2. Eky Dongelmans
  sep 9, 2011
  at 08:12

  Dat is frappant: afgelopen zondag verzorgde In Salvation de dienst bij ons in de kerk en Jafeth benadrukte daarbij het belang van de brieven aan de kinderen! Ik kreeg gisteren net weer een nieuwe foto en er lag al een brief naast mijn laptop om te beantwoorden. Deze keer probeer ik dat via de website…

 3. Eky Dongelmans
  sep 9, 2011
  at 08:17

  Het is trouwens een vreemde gewaarwording, die fotoserie: wij hebben twee zoons, van 19 en 17 jaar, en ze zijn geadopteerd uit Sri Lanka en India. De mensen zijn zó herkenbaar, komen zó dichtbij.

 4. sep 9, 2011
  at 17:34

  Geweldig dit! Leuk Tobias om te zien dat jij nu ook volop voor Compassion aan ’t werk bent… 🙂 Maar dan even over de blog zelf: super om het zo met een foto-reportage te laten zien, dat maakt het zo sprekend! En wat is het weer een aanrader om binnenkort weer de pen te pakken, of gewoon achter m’n laptop te blijven zitten en naar de Compassion-site te gaan! Top… keep up the good work!

 5. Antoinette
  sep 10, 2011
  at 21:47

  Echt leuk die fotoreportage. Ik had het van de week gezien en nu we vandaag een brief van ons sponsorkind hebben gekregen, gelijk online een brief gemaakt om terug te sturen. Dan zijn de eerste twee stappen al weer ondernomen. Het is motiverend bedankt Compassion voor deze blog!

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.