Er is zo veel armoede, pijn, lijden en verdriet dat het soms bijna onbegonnen werk lijkt om hiervoor te bidden. Maar het is geen druppel op een gloeiende plaat. God hoort elk gebed, daar geloven wij in. We horen veel getuigenissen over het werk Chandrakanthidat God doet door gebed. We willen dit graag met je delen om je te bemoedigen en aan te sporen te blijven geloven, bidden en God prijzen om wat Hij doet.

Help me!
Chandrakanthi lag bloedend op de vloer, neergeslagen met de bijl die Solomon nog vasthield. “Help me!
Iemand, help me alsjeblieft!” riep ze. Maar niemand kwam. Bloed gutste uit haar diepe hoofdwond en verspreidde zich over de slaapkamervloer.

Dit is niet het begin van een roman. Dit is een beschrijving van een gruwelijk voorval dat plaatsvond in Sri Lanka. Maar dit is bovenal een verhaal over Gods wonderbaarlijke genezing.


Dronken woede-uitbarsting

Chandrakanthi is moeder van vier kinderen. Ze woonde met haar man en kinderen bij haar schoonvader. Met haar jongste dochter ging ze vaak naar het Child Survival Program (CSP) van Compassion, waar ze zelf ook veel hielp. Op een avond was haar schoonvader niet thuis, en kregen Chandrakanthi en haar man Solomon ruzie. In een dronken woede-uitbarsting viel hij haar aan. Hij sloeg verschillende malen met een bijl op haar in, waarbij hij een kant van haar hoofd hevig verwondde. Terwijl ze bloedend op de grond lag, riep ze om hulp. Maar het duurde nog bijna een uur voordat iemand haar kwam helpen.

Chandrakanthi lag meer dan drie maanden in coma. De doktoren in de hoofdstad Colombo gaven haar op en stuurden haar terug naar haar dorp, waar ze op de intensive care werd verzorgd. Ze zag er levenloos uit, maar na een tijd begon ze te herstellen en langzaam maar zeker kon ze weer horen en zien. Spreken en bewegen bleef nog uit, ze kon alleen huilen.


Chandrakanthi's schoonvader en kinderen

Chandrakanthi's schoonvader en kinderen

God verhoort

Terwijl Chandrakanthi in het ziekenhuis lag, sprongen veel mensen in de bres voor haar en haar familie. Kerken, jeugdgroepen en mensen van het CSP-project waar zij altijd kwam, smeekten God om haar genezing. Gebedsketens werden niet alleen in Sri Lanka opgezet, de hele de Compassion-familie in verschillende landen bad voor haar. God hoorde elk gebed. Hij zag elke traan. Chandrakanthi begon te herstellen. Ze begon de controle over haar lichaam terug te krijgen. Ze begon weer te praten. De genezing was begonnen.

“Toen Chandrakanthi naar Colombo ging voor een routinecheck en de dokters haar zagen, vielen hun monden open”, vertelt Chandrakanthi’s zus. “Ze konden niet geloven dat zij het was. Het duurde een tijdje voordat de dokters weer iets konden zeggen, zo verbijsterd waren ze.” Chandrakanthi’s familie is boeddhistisch. Haar vader en zus vertellen dat ze niet durfden te dromen dat ze zou blijven leven of zelfs zou genezen. “Het is ongelooflijk, ondenkbaar. We weten dat enorm veel mensen voor Chandrakanthi's kinderenhaar hebben gebeden. Misschien is dat wat haar heeft genezen.”


Getuigenis

Chandrakanthi’s leven is een getuigenis dat God verhoort en geneest. God genas haar en zorgde intussen ook voor haar kinderen. Chandrakanthi is een teken van Gods sensationele kracht en liefde. Wij blijven bidden voor genezingen, omdat we geloven dat God onze gebeden hoort. God geeft om ons en wil voor ons zorgen. Hij doet niet alleen enorme wonderen zoals de genezing van Chandrakanthi, maar zorgt ook tot in de kleine details voor ons. Bidden heeft zin, bidden heeft kracht.

 

Waarin zorgt God voor jou? Hoe heeft Hij jouw gebeden verhoord?


Door: Debora Vink


1 reactie Reageer
  1. Simon
    okt 7, 2011
    at 16:52

    Ik merk ook dat God voor mij zorgt, in welke staat ik zelf ook ben…als ik me ongelukkig voel weet ik dat hij wil troosten…

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.