Inmiddels zitten bijna 2500 Nederlanders op OurCompassion. OurCompassion biedt sponsors de mogelijkheid om met andere sponsors in contact te komen, foto’s en video’s te delen en meer te ontdekken over de wereld van hun eigen sponsorkind.

We lichten een aantal leuke en bijzondere mogelijkheden van OurCompassion toe.


Foto’s en Video’s

Community -> Albums

In het gedeelte ‘Albums’ op de website delen sponsors foto’s en video’s, bijvoorbeeld van de bezoeken aan hun sponsorkinderen. Voor degenen die niet in staat zijn om hun kinderen te ontmoeten geven deze foto’s en video’s een idee hoe de verschillende projecten en omgevingen eruitzien.

Foto's en Video's


Groepen

Vind anderen -> Bekijk groepen

Groepen geven de mogelijkheid om in contact te komen met mensen met dezelfde interesse. Je kunt lid worden van veel verschillende groepen. Er is bijvoorbeeld een groep voor Nederlandse sponsors, een groep met tips voor het brieven schrijven en er zijn groepen voor sponsors van kinderen in specifieke landen.

Groepen
Je kunt de verschillende groepen bekijken, zoeken naar groepen op interessegebied en zelfs je eigen groep beginnen.


Projecten

De pagina’s van de projecten kun je vinden door op je eigen profiel op het projectnummer van je sponsorkind te klikken of door rechts onderin bij ‘mijn projecten’ te kijken.

Elk project heeft een eigen groep. Via deze groepen kun je in contact komen en informatie en foto’s te delen met andere mensen die kinderen sponsoren in hetzelfde project. De projectpagina geeft informatie over de omgeving van het project en de gemeenschap. Veel projectpagina’s hebben ook een brief in het Engels van de voorganger van de kerk die het project uitvoert. Deze brief geeft een indruk van de gemeenschap, de problemen die er heersen en het werk dat wordt gedaan door Compassion.

Project en Google Maps

Er is een kaart van Google Maps waarmee je kunt inzoomen en de omgeving van het project kunt bekijken. Het blauwe icoontje is het project van jouw sponsorkind. De grijze icoontjes zijn andere Compassion-projecten in de buurt.
Als je foto’s, video’s of verslagen deelt, voeg het projectnummer toe als tag. Alle sponsors die een kind sponsoren in hetzelfde project krijgen dan automatisch bericht.


Verder

Leden kunnen vragen stellen, ideeën delen, gebedsverzoeken doen en discussies starten. Wanneer je de berichten leest, zul je veel goede ideeën van andere sponsors tegenkomen. Van leuke foto’s en ideeën van dingen die je naar je sponsorkind kunt sturen, tot nieuwe manieren om anderen enthousiast te maken voor sponsoring.

Community -> Updates


Wat vinden anderen?

Een paar weken geleden kwam ik op OurCompassion terecht. Het heeft me als sponsor veranderd, omdat de wereld van mijn sponsorkind dichterbij is gekomen. Sponsoring is voor mijn gevoel échter geworden!

Op OurCompassion heb ik foto’s gezien en verhalen gelezen. Ook heb ik gebeden voor mensen die op reis gingen naar hun sponsorkinderen.

De site heeft me geholpen met ideeën voor het schrijven met mijn sponsorkids. Het laat me het belang van schrijven zien.

Door de foto’s die ik zie en de verslagen die ik lees, besef ik beter hoe arm de kinderen zijn en in welke verschrikkelijke omstandigheden ze leven. Hoewel ik best wel eenvoudig leef, heb ik nog altijd veel meer dan zij. Het plaatst mijn eigen leven in perspectief.

 

Ga naar OurCompassion, maak een profiel aan en probeer het zelf uit!
Heb je vragen? Stel ze hieronder of mail naar Redactie_blog@compassion.nl

 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.