Else Lotte en Marto

In het nieuwe magazine van Compassion kun je de verhalen van Ingrid, Merel en Elmer lezen. Zij zetten een stapje extra. Ingrid en Merel stopten met roken om met het geld dat ze uitsparen een kind te helpen. Elmer besloot zijn enorme krullenbos van zijn hoofd te scheren als zijn familie en vrienden meer dan €2.500,- ophaalden voor Compassion in Afrika. Het zijn verhalen van sponsors die iets bijzonders doen om de sponsorbijdrage voor hun kind te betalen.
 
Een andere sponsor die iets bijzonders doet is Else Lotte. Else Lotte is 17 jaar en sponsort het Indonesische jongetje Marto. Toen Else Lotte 12 was, besloot ze Marto te gaan helpen. Ze doet dit door wekelijks schoon te maken, op kinderen te passen, en in een pannenkoekenrestaurant te serveren.
 
Bekijk wat ze hierover vertelde op de afgelopen EO-Jongerendag.
 

Het voelt goed om iets voor een ander te doen. Het voelt goed om hier mijn geld aan uit te geven. Ik vind het gaaf dat ik een kindje in Indonesië heb waar ik geld aan geef waarvan hij leeft. Naast mijn eigen leven zorg ik voor een kind op Timor. Daarom doe ik het, voor hem.
– Else Lotte

 

 
Else Lotte is een gewone tiener, die besloot zich in te zetten voor het leven van iemand anders, van Marto. Zij werkt het geld bij elkaar door klusjes te doen. Zet jij ook een extra stapje? Hoe krijg jij je sponsorgeld bij elkaar? Vertel hieronder jouw eigen verhaal!
 
Door: Debora Vink

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.