okt 31 2011

Lieve 7 miljardste persoon,

Taart voor de zeven miljardste baby in de wereld: Danica May Camacho

Foto: ANP

Jij bent geboren toen de wereldbevolkingsteller op 7 miljard schoot, en dus mag je jezelf de 7 miljardste inwoner van de aarde op dit moment noemen. Welkom op de wereld!
 
Gefeliciteerd met het cadeau dat de aarde heet. Ze is nu ook een beetje van jou, ik hoop dat je ooit de kans krijgt wat van haar schoonheid en mysterie te ontdekken.
 
Wie je bent, of waar je woont, weet ik eigenlijk niet. Waarschijnlijk leef je in Azië, grote kans dat je Indiaas of Chinees bent. Ik hoop dat je gezond bent en in een liefdevol gezin bent geboren, dat je wordt gewaardeerd. Dat er met grote verwachtingen naar je komst werd uitgezien.
 
Ik hoop dat je in je leven goed onderwijs krijgt. Ik hoop dat je durft te dromen over wat je wilt worden, of wilt betekenen. Ik hoop dat je de kans krijgt deze dromen te verwezenlijken. Het wordt misschien wel moeilijk. De kans is groot dat je bent geboren in een ontwikkelingsland, in een situatie waar je niet de kansen krijgt die ik kreeg en nog krijg.
 
Bovendien is de aarde extreem vol. Ze is groot, en er is veel eten, maar het is niet eerlijk verdeeld. Ik behoor tot de 10 % van de bevolking die 85 % van de rijkdom bezit. Jouw ouders behoren misschien wel tot de helft van de bevolking die samen 1 % van alle rijkdom bezit.
 
De bevolking groeit en groeit, en de verdeling van voedsel en rijkdom wordt er niet beter op. De westerse wereld vergrijst, de bevolking in ontwikkelingslanden stijgt enorm. Kan de aarde dit nog aan? Ik hoop dat jij hier om geeft, en dat je bewust wilt omgaan met onze aardse bronnen. Ik hoop dat jij met mij en zoveel anderen voor elkaar en de aarde wilt zorgen. Ik hoop dat je ook naar een ander zal omkijken, en samen van de aarde een betere plaats wilt maken in plaatst van het gras voor elkanders voeten weg te maaien.
 
In wat voor situatie je ook leeft, jij en ik hebben dezelfde rechten. Recht om te leven, recht op liefde. Ik geloof dat elke persoon waardig is, dat Jezus elke persoon op aarde liefheeft, en dat niemand het verdient om in armoede te leven. Daarom werk ik met Compassion mee om moeders en hun baby’s te ondersteunen, liefhebben, onderwijzen en helpen in de opvoeding. Om zo samen met hen kansen voor het leven van de kinderen en hun moeders te creëren, om met elkaar naar een eerlijkere, betere wereld toe te werken.
 
Lieve 7 miljardste persoon, gefeliciteerd met het cadeau dat de aarde heet. Je bent nieuw en onbevlekt, de wereld ligt aan je voeten. Je levenswereld is nu misschien nog maar klein, maar ik wil mij inzetten om jou te helpen te leven, niet geleefd te worden. Wat een mogelijkheden heb je, ik ben enthousiast voor je!
 
Debora Vink

 
 
 
 
 
 
 
Veel liefs,
 
Debora Vink
Compassion Nederland
 

Danica May Camacho uit de Filipijnen

Maandag verwelkomde de VN het Filipijnse meisje Danica May Camacho als 7 miljardste mens op aarde. Welkom, Danica! Foto: ANP

 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.