Darlene ZschechOp 19 november leidt de Australische aanbiddingleider Darlene Zschech een avond van aanbidding in Apeldoorn. We hadden de kans om Darlene te vragen naar haar verwachtingen van die avond en waarom ze zo’n sterke band ziet tussen aanbidding en mensen helpen.
 
Wat zijn je verwachtingen van de avond in Nederland?
“We horen hier in Australië dat er veel mooie dingen in Nederland gebeuren, en voelen ons vereerd dat we daar deel van kunnen zijn. Ik hoop dat veel mensen op die avond besluiten een kind dat in armoede leeft te helpen, en dat de Heilige Geest zal bewegen zoals alleen Hij kan. We willen Jezus’ naam verhogen.“
 
Je ziet een duidelijk verband tussen aanbidden en gerechtigheid. Hoe zijn deze twee zo verbonden?
“Deze twee woorden zijn met elkaar verbonden door een derde woord: waarheid. We kunnen niet over Jezus’ grote liefde zingen en zeggen dat zijn liefde in ons is, terwijl we gewoon doorleven en niet stilstaan bij de mensen van wie God wil dat we ze helpen. Zowel mensen dichtbij als wereldwijd. Overal in de Bijbel ligt de nadruk van aanbidding op wat we concreet voor anderen doen. Ons leven moet ons geloof waar maken.”
 
Darlene in AfrikaIs je beeld van wat gerechtigheid is in de afgelopen jaren veranderd?
“Ik denk niet dat mijn beeld ervan veranderd is, maar het is wel breder geworden. En, ik voel een steeds groter wordende urgentie over wat ik hier in de afgelopen jaren over heb geleerd. Elke dag verliezen we heel veel mensen door onnodige oorzaken, zoals ziekten en honger. Voor ons in het westen is dit moeilijk te begrijpen, maar het gebeurt echt.”
 
Wat betekent de samenwerking met Compassion voor jou?
“Ik ben met mijn gezin al meer dan twintig jaar betrokken bij het werk van Compassion. Deze relatie betekent dus heel veel voor ons. We hebben ook de kans gekregen om een paar van onze sponsorkinderen zelf te ontmoeten. We zagen dat hun leven niet alleen werd veranderd door onze betrokkenheid, maar dat deze kindren ook zijn gaan bloeien en groeien! Dat komt doordat ze op alle gebieden van hun leven hulp krijgen. Zowel lichamelijk en financieel, als emotioneel en geestelijk.”
 
Waar vind je als muzikant en aanbiddingleider je inspiratie?Darlene aanbidding
“Ik hou van muziek, maar nog meer van God aanbidden. Ik vind het geweldig dat muziek zo’n mooi kanaal is waarmee we door liederen, melodieën, teksten en geluid de taal van God kunnen communiceren. Dat houdt mij geïnspireerd en een van mijn belangrijkste prioriteiten in het leven is om ruim tijd te nemen om te luisteren en te schrijven.”
 
Heb je een advies voor muzikanten en aanbiddingleiders?
“Het klinkt misschien niet heel voor de hand liggend, maar leidt een leven dat God verhoogt is het belangrijkste. Laat God in het centrum van je doelen, motivatie en activiteiten zijn. Dat is enige manier om de rijkdom van een leven met Christus te ontdekken. Zorg er altijd voor dat wat je in relatie met anderen doet voortkomt uit wat je doet als niemand kijkt. Jouw persoonlijke relatie met God is je bron. Dien God als je op een podium staat, maar ook als je iemand op straat kunt helpen. Het gaat om de gesteldheid van je hart.”
 

Aanbiddingsavond met Darlene Zschech
19 november 2011, Omnisport in Apeldoorn
Kaarten: www.truetickets.nl

 
Win kaarten voor het concert!
Deel deze blog (www.compassionblog.nl/darlene) op Facebook, Twitter en Hyves. Op elk netwerk wint 1 persoon 2 kaarten.
 
Twitter
Tweet www.compassionblog.nl/darlene op jouw Twitter en noem achteraan @Compassion_NL
Facebook
Deel www.compassionblog.nl/darlene op je eigen prikbord en tag in hetzelfde bericht Compassion Nederland
Hyves
Deel www.compassionblog.nl/darlene en spot Compassion Nederland in je WieWatWaar
 
Kun je Compassion niet noemen, taggen of spotten?
Volg ons dan eerst op Twitter, Facebook en Hyves.
 
Inmiddels zijn de winnaars van de gratis kaarten bekend gemaakt. Je kunt niet meer deelnemen aan de actie. Uiteraard kun je nog wel kaarten bestellen via www.truetickets.nl.
 
Deze personen hebben 2 kaarten gewonnen:
Via Facebook: Hanna den Hollander
Via Hyves: Ivo Grotenhuis
Via Twitter: Hendrik Huizinga (@hendrikhuizinga)
 
Van harte gefeliciteerd!

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.