Mike Pilavachi

“Gerechtigheid en genade liggen echt in het hart van God. Als wij dit willen reflecteren, moeten ze ook in ons hart liggen”, vindt Mike Pilavachi. Pilavachi is een bekende spreker en oprichter van de internationale jongerenorganisatie Soul Survivor.
 
Mike Pilavachi moedigt christenen aan om zich niet af te sluiten voor het nieuws over ongerechtigheid, onderdrukking en armoede, maar juist tot actie over te gaan. “Want de waarheid is dat als we niet omzien naar anderen, ons hart nooit echt bewogen zal worden. Als we willen dat ons hart verandert, dan moeten we betrokken raken. Ik denk dat we vaak bang zijn om dingen in zijn geheel te zien, omdat we weten dat we ons nooit meer kunnen verschuilen achter onwetendheid op het moment we dingen wel volledig zien. We moeten dat excuus van onwetendheid voor eens en voor altijd verbannen”, vertelt Pilavachi in zijn boek ‘When necessary use words – Changing lives through worship, justice and evangalism.’ (Wanneer nodig, gebruik woorden – Levens veranderen door aanbidding, gerechtigheid en evangelisatie).
 
When necessary use words Isoleer je kinderen niet
Pilavachi gaat in zijn boek ook in op uitspraken van Martin Luther King: “We zullen in deze generatie niet alleen berouw moeten tonen voor de wrede woorden en daden van slechte mensen, maar ook voor de verschrikkelijke stilte en passiviteit van de goede mensen. Dus ik vraag jullie, mijn medeouders, met klem om in de veilige opvoeding van je kinderen, jezelf en hen niet te isoleren van de noden van de wereld. Als wij het niet doen, wie wel?”
 
5 dagen kamperen, aanbidden en genieten
Al jaren heeft Compassion een zeer goede samenwerking met Soul Survivor. Soul Survivor is een organisatie die via evenementen jongeren wil toerusten om een verandering te maken in hun omgeving. Het meest bekende evenement is het Soul Survivor festival dat elk voorjaar wordt gehouden. Duizenden jongeren kamperen vijf dagen op strand Nulde, aanbidden God, luisteren naar preken en seminars en genieten van concerten, sportactiviteiten en een lekkere bak koffie. Mike Pilavachi, oprichter van de internationale Soul Suvivor beweging, zal ook dit jaar weer bij het Nederlandse festival aanwezig zijn om te spreken en seminars te geven.
 
10% korting op entree Soul Survivor Soul Survivor
Voor sponsors van Compassion is er een speciale korting voor het aankomende Soul Survivor festival dat wordt gehouden van 28 april tot 2 mei 2012. Ontvang 10% korting op de festivalprijs. (Dit geldt niet voor eventuele campingkosten en maaltijdenpakket.) Opgeven voor 15 maart. Bezoek www.soulsurivor.nl voor opgave en informatie.
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.