Jennifer Gitiri is een advocaat in Kenia met een master in internationaal recht. Een zelfverzekerde jongedame met veel in haar mars. Geloof je het als ik vertel dat ze geboren is in een sloppenwijk?
 

Opgroeien in sloppenwijk Korocho betekent meestal een toekomst zonder hoop.

Geen ontsnapping mogelijk
Jennifer groeide met haar moeder en twee broers op in de sloppenwijk Korogocho in Kenia. Deze wijk staat bekend om geweld, alcoholisme en extreme armoede. Opgroeien in een sloppenwijk als deze betekent voor een meisje meestal een toekomst in alcoholisme, misbruik of prostitutie. Er zijn geen kansen en ontsnappen uit deze wereld leek voor haar onmogelijk. Tot er in deze wijk een Compassion-project geopend werd en Jennifer hierin werd opgenomen.
 
 
Mijn broertje had ook profijt van mijn sponsoring
Ze vertelt: “Hierdoor kon ik naar school, kreeg ik eten, waarvan ik altijd een deel met mijn familie kon delen, en als ik ziek werd, kon ik naar een dokter. Doordat in een sponsor had, kon ik mijn broertje ook helpen. Als ik naar het volgende schooljaar ging, kreeg hij mijn oude boeken, de schoenen waar ik uit groeide waren voor hem en we deelden het eten. Maar toen ik 14 was, overleed mijn moeder. Mijn broers en ik bleven alleen over. Het zag er naar uit dat er toch geen toekomst voor ons zou zijn, we waren wees. Mijn droom om iemand te kunnen worden, verdween. In de sloppenwijk zie je alleen maar misdaad, alcoholisme en prostitutie. Maar gelukkig grepen de sociale werkers van Compassion in en zorgden ervoor dat ik naar een internaat kon gaan.”
 

In 2009 ontmoette Jennifer haar sponsors

Mijn sponsors waren trots op mij
“Ik vond het wel moeilijk om daar alleen op school te zitten en in die tijd waren mijn sponsors een hele grote steun voor me. In hun brieven vertelden ze me keer op keer dat ze trots op me waren en moedigden ze me aan mijn best te doen. Ik stuurde ze altijd mijn cijfers en zij zeiden steeds weer dat ik het goed deed en dat ik vol moest houden. Ze vertelden dat ze trots op me waren en in me geloofden. Dit was zeen enorme inspiratie voor mij. Elke brief die ik van ze kreeg, was me zo kostbaar. Ik heb ze allemaal bewaard en zelfs nu voel ik weer hun betrokkenheid en liefde als ik ze lees.”
 

Als advocaat wil zij opkomen voor mensenrechten.

Een stem voor anderen
“Ik voel me een gezegend mens. Nu ben ik advocaat en kom ik op voor mensenrechten in mijn land. Ik wil een stem zijn voor iedereen die in dezelfde situatie leeft als waar ik opgegroeid ben. Mijn oudste broer is helaas in de sloppenwijk achtergebleven en is verslaafd aan alcohol. Maar mijn jongste broer zit nu ook op school, door mijn werk kan ik zijn studie betalen en het gaat goed met hem. Daar ben ik heel blij om.”
 
 
 

Jennifer heeft alle brieven van haar sponsor bewaard.

Voor alle sponsors
“Als sponsor weet je misschien niet hoeveel jouw woorden kunnen betekenen voor je sponsorkind. Maar als je opgroeit in een sloppenwijk, ben je alleen maar bezig met overleven. Je bent bang voor de toekomst en denkt dat je niets waard bent omdat je in zo’n nare situatie leeft. Om te horen dat je belangrijk bent, dat er iemand aan je denkt, voor je bidt en trots op je is, dat is zo’n grote bemoediging! Ik wil graag alle sponsors vertellen hoe belangrijk zij zijn voor hun sponsorkind. Zij helpen de kinderen door een moeilijke tijd heen en zorgen voor een echte verandering.
 


3 reacties Reageer
 1. apr 4, 2012
  at 18:11

  Altijd weer erg bemoedigend om dit soort verhalen te lezen! Het werkt écht en ook hier komt weer naar voren hoe belangrijk die brieven zijn.

 2. Matthijs
  apr 7, 2012
  at 13:26

  Gaaf!

 3. Sluijs p
  apr 7, 2012
  at 17:11

  Geweldig en dat voor 1 euro per persoon per dag.

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.