Vandaag of morgen valt ‘ie op de mat: Het nieuwe Compassion-magazine. De nieuwste editie van het magazine staat in het teken van Jesaja 58 en de film 58:
 

 
58: vertelt hoe de wereldwijde Kerk hoop brengt op de meest uitzichtloze plekken. De documentaire is geïnspireerd door Jesaja 58 en legt een enorme uitdaging neer bij de christenen in onze tijd: laten we samen extreme armoede in onze generatie uitbannen.
 
In het magazine een aantal pagina’s met foto’s uit de film 58: Bekijk de trailer van de film hier.
 
 
Verder in het magazine:
 
Kindslaven voor WK voetbal en Olympische spelen
In 2014 en 2016 staan de WK voetbal en de Olympische spelen op het programma in Brazilië. Deze evenementen zorgen er nu al voor dat kinderen extra risico lopen om in de seksindustrie of andere vormen van moderne slavernij terecht te komen. Lees over de seksindustrie, de gevaren die kinderen lopen en preventieve maatregelen die Compassion neemt. Kijk voor meer informatie ook op: www.compassion.nl/brazilie
 
 
Sponsorvriendjes
We krijgen een kijkje in het gezinsleven van de familie Buitenhuis uit Beekbergen. De kinderen Joost, Bas en Daan vertellen over hun sponsorvriendjes Lucas en Carlos uit Brazilië.
 
 
 
Licht brengen voor 500 kinderen
Compassion zoekt samen met een groep enthousiaste sponsors naar hoop voor 500 kinderen. Tussen 1 april en 30 juni 2012 komen sponsors overal in het land in actie om 500 nieuwe sponsors te vinden. Laat je inspireren door wat sponsors al doen. Ook jij kunt meedoen. www.compassion.nl/500
 
 
 
Als je sponsorkind ziek is
Alle sponsorkinderen krijgen via hun Compassion-projecten medische zorg. Maar soms is er uitgebreide medische hulp nodig. Dan moet dat op een andere manier betaald worden. Hoe werkt dat? Lees het verhaal van Rossy (8) uit Guatemala.
 
Bekijk ook het filmpje van Rossy op: www.compassion.nl/Rossy
 
 
De kerk is aan de beurt
Verder kun je een interview lezen met Christenunie-fractielid Esme Wiegman-van Meppelen Scheppink over de terugloop van de overheidsbijdrage voor ontwikkelingshulp en de rol van de kerk hierin. Wiegman bezocht in 2010 verschillende Compassion-projecten.
 
 
 
En nog veel meer! Geniet van het nieuwe magazine.
 
Een (extra) magazine aanvragen kan hier.
 
Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van het magazine? We horen het graag: info@compassion.nl | 055-5994422
 
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.