apr 9 2012

Nooit te oud!

Een van de grootste leugens die jonge mensen horen is dat ze te jong zijn om gebruikt te worden door God. Paulus vertelt dit aan Timoteus in 1 Tim. 4:12. Als we ouder worden, horen we de leugen dat we te oud zijn om door God gebruikt te worden. Mijn ouders zijn een goed voorbeeld dat dit niet waar is en dat we nooit te oud zijn voor God.
 
Door: Kees Boer (Kees woont in de Verenigde Staten. Zijn wortels liggen in Nederland. Kees is vrijwilliger voor Compassion USA. Zijn vader Arie Boer voor Compassion Nederland.)
 
My vader, Arie Boer, is geboren in 1925 in het kleine dorpje Sprang-Cappelle in Noord-Brabant. Hij komt uit een arme familie. Mijn moeder is een paar jaar later geboren in Rotterdam in een welgestelde familie. Hun levens waren tegenovergesteld.
 
Vliegtuigbom
Voor beiden was de tweedewereldoorlog heel traumatisch. Mijn vader moest onderduiken voor de Duitsers. Ze wilden dat hij ging werken in een fabriek. Mijn moeders huis werd volledig verwoest door een vliegtuigbom. Aan het einde van de oorlog ging mijn vader Arie naar Amerika voor het Korps Mariniers. Het werd getraint om tegen de Japanners te vechten. Toen de oorlog voorbij was, werd hij teruggeroepen naar Nederland en voegde hij zich bij het Nederlandse leger.
 
In die tijd werd hij bij een vriend thuis uitgenodigd om koffie te drinken. Daar ontmoette hij mijn moeder, Cobie. Mijn vader wist meteen dat hij met mijn moeder wilde trouwen. Het duurde nog even, maar uiteindelijk trouwden ze op 9 april 1952. Op diezelfde dag werd de slavernij in Bolivia verboden.
 
 
Feyenoord
Mijn vader houdt niet zo van voetbal, maar ze woonden vlakbij het stadion van Feyenoord. Mijn vader wilde altijd al het stadion van binnen zien, dus toen Billy Graham in het stadion kwam om te prediken, kreeg hij de kans om gratis naar binnen te gaan. Hij hoorde toen het evangelie, hoe Jezus naar de wereld is gekomen en voor onze zonden stierf aan het kruis. Hij hoorde ook dat als hij Jezus aannam als redder en zijn vertrouwen in Hem stelde, hij zeker naar de hemel zou gaan. Op die dag accepteerde mijn vader Jezus Christus als zijn persoonlijke redder.
 
Een maand daarvoor werd hun eerste zoon Gerrie geboren en een jaar of 4 later werd ik geboren. Mijn moeder geloofde toen nog niet. Maar 15 jaar later stelde ook zij haar vertrouwen in Jezus als redder.
 
Bijbels smokkelen
Mijn vader begon de Bijbel te lezen en hij wilde het evangelie delen met zo veel mogelijk mensen. Mijn ouders richtten zich vooral op zeelieden. Mijn vader ging aan boord van schepen in de haven van Rotterdam en vertelde het evangelie met de zeelieden. Hij nam hen mee naar huis voor een goede Hollandse maaltijd die mijn moeder klaarmaakte. Mijn vader smokkelde ook bijbels op de schepen uit de communistische landen in die tijd. Al met al bezocht hij meer dan duizend vrachtschepen uit ruim 80 landen in de haven van Rotterdam.
 
12 kinderen
De afgelopen 6 jaar zijn mijn ouders een nieuwe bediening begonnen. Ze sponsoren kinderen via Compassion en komen op voor kinderen wereldwijd. Hun eerste sponsorkind kwam uit Mexico en haar naam was Christina. Mijn vader heeft haar een paar keer bezocht. Het maakte een geweldige indruk op hem. Toen gingen ze Carmen en Belen uit Bolivia sponsoren. Kort daarna sponsorden ze ook Daymon uit de Dominicaanse Republiek, die mijn vader ook heeft bezocht. Mijn moeder kon hen helaas niet bezoeken vanwege haar gezondheid.
 

Papa en Carmen

Toen zijn mijn ouders en samen Stephany uit de Dominicaanse Republiek en Milagros uit Peru gaan sponsoren. Mijn ouders besloten ook te gaan schrijven met verschillende kinderen van wie de sponsor niet zelf schreef. Alles bij elkaar hadden ze 12 sponsor- en schrijfkinderen.
 
Nieuwe tante
Twee jaar geleden bezochten mijn vader en ik Carmen en Belen uit Bolivia. Het was een geweldige reis. My vader was de oudste sponsor ooit die zijn sponsorkinderen opzocht. Het was ook tijdens die trip dat ik een klein zusje kreeg. Carmens vader had recentelijk zijn gezin verlaten. Carmen huilde. Toen mijn vader vroeg waarom ze huilde, vertelde ze dat ze haar vader had verloren en dat ze mijn vader als haar vader wilde. Ze gaven elkaar een hug en ik vertelde mijn sponsorkinderen in dat project dat ze een nieuwe tante hadden gekregen.
 
Mijn ouders vinden het heerlijk om op zoek te gaan naar sponsors voor kinderen.
 
Nooit te oud
Vandaag is een speciale dag. 9 april 2012. Vandaag zijn mijn ouders 60 jaar getrouwd. Ze laten zien dat je nooit te oud bent om kinderen te sponsoren. Je bent nooit te oud om ze te bezoeken. En je bent nooit te oud om op te komen voor kinderen en sponsors te zoeken voor andere kinderen.
 
Van harte gefeliciteerd, mam en pap. Ik houd heel veel van jullie!!
 


2 reacties Reageer
 1. Marijke den Blaauwen
  apr 9, 2012
  at 21:31

  Van harte gefeliciteerd Arie, en dat jullie nog veel nieuwe kinderen mogen krijgen!:)

 2. Eliseniek
  apr 12, 2012
  at 21:48

  Gefeliciteerd, geweldig 60 jaar getrouwd! Wat hebben jullie veel om (uit) te delen. Geweldig hoe jullie tot een zegen zijn! prachtig voorbeeld.

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.