mei 23 2012

Amy Grant: “We hielden elkaar vast”

Amy GrantOp 6 juli geeft Amy Grant een concert in Nederland. Ze wil graag dat Compassion er op die avond in Aalsmeer bij is. We stuurden haar via e-mail wat vragen: “Het bezoek aan Damalie (ons sponsorkind) heeft veel indruk op ons gemaakt.”

 

Waarom vraag je via je muziek aandacht voor kinderen die in armoede leven?

De Bijbel draagt ons op te zorgen voor weduwen en wezen. Ik wil daar mijn verantwoordelijkheid in nemen. Ik kan via Compassion een verbinding leggen tussen mensen die hulp nodig hebben en mensen die kunnen helpen. Ik ervaar het als een voorrecht dat ik hierin met Compassion kan samenwerken.

 

Waarom juist via Compassion?

Ik ben al meer dan 20 jaar betrokken bij het werk van Compassion. Ik heb veel respect voor Wess Stafford en de hele organisatie. Ik ben onder de indruk van de programma’s die ze de kinderen bieden: van het kindsponsorprogramma tot en met leiderschapsontwikkeling. Ik zie dat zij toekomstige leiders helpen ontwikkelen en dat ze gemeenschappen over de hele wereld ondersteunen. En, ze brengen heel veel mensen in aanraking met het Evangelie van Jezus Christus.

 

Je hebt in 2009 je Ugandese sponsorkind bezocht. Wat is je bijgebleven?

Het was een geweldig bezoek! Ik vond het heerlijk om met mijn gezin op reis te zijn. Ik heb ervan genoten om te zien dat mijn kinderen het werk van Compassion eens zelf konden ervaren. Maar het hoogtepunt was ongetwijfeld een moment van gebed in het huis van mijn sponsorkind Damalie. We baden samen, terwijl we elkaars handen vasthielden. Dat moment zal ik altijd blijven koesteren. Het heeft veel indruk op ons gemaakt.

 

Hoe adviseer je mensen om hun talenten te ontdekken en te gebruiken?

Er is weinig mooier in het leven dan elkaars unieke eigenschappen te ontdekken. God heeft iedereen verschillende gaven gegeven. Ik weet nog dat mijn moeder tegen mij zei dat ik moest proberen om Gods stem te verstaan, en moest gaan waar Hij mij naartoe wilde brengen. Ze zei dat ik zo een heel rijk leven zou vinden. Nu, vele jaren later, kan ik dat beamen. Ik wil mensen aanmoedigen om God zó te leren vertrouwen, dat ze uit hun comfortzone stappen en beschikbaar voor God willen zijn, zodat Hij nog veel grotere dingen met hen kan doen dan ze hadden durven dromen.

 

Concert
Amy Grant geeft op 6 juli een concert in Aalsmeer – er zijn nog kaarten via Events4Christ beschikbaar!
Hier reserveren

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.