4 reacties Reageer
 1. Stefanie Wassink
  jul 27, 2012
  at 14:39

  Helemaal mee eens! Maar als dat zo belangrijk is, waarom is Compassion dan begonnen met het logo “Christelijke zorg voor kansarme kinderen”? Hier komt de naam van Jezus niet in voor….Waarschijnlijk weet niemand hierop het antwoord want dit was nog voor 2004, maar ik ben toch benieuwd!

 2. Sabine de Vries- Wiersma
  aug 7, 2012
  at 19:31

  “christelijke”…zoals je weet komt dit woord van Christus, Jezus. Wellicht heeft Compassion dit na verloop van tijd zonder omhaal van woorden uit willen dragen door de Naam van Christus letterlijk in het logo te verwerken: Jezus!

 3. aug 7, 2012
  at 23:22

  Proberen mensen nieuw leven te geven buiten de bron van het leven om, is een druppel op de gloeiende plaat. Armoede bestrijden zonder te zijn aangesloten op de rijkdom van God, is nóg een druppel op de gloeiende plaat. Alle druppels helpen. Als iedereen zou helpen, al dan niet in Jezus naam, zou de wereld er al heel wat beter uit zien. Maar, als je van het water drinkt dat Jezus geeft, komt er een bron van leven in jezelf en word een levendige oase in de woestijn voor anderen. Dan kun je groeien en bloeien tegen de verdrukking in want Zijn licht is altijd sterker dan de duisternis. Dat zet per saldo dus iets meer zoden aan de dijk… Maar het belangrijkste verschil zit ‘m hierin: álles wat in Jezus naam hier op aarde wordt gedaan – in Zijn kracht, door Zijn Geest – heeft onvergankelijke eeuwigheidswaarde. Dát is het essentiële verschil.
  Compassion begrijpt dat.

  Compassion steunen = Gods Koninkrijk steunen, hier en nu ën in de toekomst.

  Rosaline Ratering,
  initiatiefnemer Gezond & Weldoen wellness met een missie
  http://www.gezondenweldoen.nl

 4. Piet
  aug 11, 2012
  at 20:19

  @Rosaline: Amen! Ik ben onder de indruk van dit stuk. Het is goed om te bidden voor dit werk. Prijs de Heer! Alles voor de glorie van God.

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.