Sunitha is een vrolijke 35-jarige vrouw, vol van vreugde. Tenminste, zo lijkt het. Achter dit ogenschijnlijk geluk, ligt een hartverscheurende realiteit. Als kind kon Sunitha nooit genieten van de dingen in het leven die andere kinderen voor lief namen. School was een droom die ver weg was. Op 15-jarige leeftijd, toen andere kinderen nog gewoon naar school gingen, stapte Sunitha een nieuwe levensfase binnen. Ze trouwde met een man bij haar uit de buurt.
 
Al snel werd Sunitha geslagen en mishandeld door haar man. Haar man was verslaafd aan alcohol. Om geld voor het gezin te verdienen, dwong hij haar om hard te werken op het land. Toen ze drie maanden zwanger was, kon ze de marteling niet meer aan. Sunitha verliet het huis en vluchtte naar een plek ongeveer 600 kilometer verderop.
 
Haar familie nam Sunitha onder hun hoede. Ze beviel van haar zoon en noemde hem Suraj. Ze werkte als metselaar en verdiende daarmee een schamele 50 roepie, zo’n 70 eurocent, per dag. Dat geld was nauwelijks genoeg om eten te kopen voor haarzelf en de kleine. Toen de omstandigheden steeds moeilijker werden, stuurde haar familie Sunitha weg. Dat maakte haar lijdensweg nog heftiger.
 
Commerciële sekswereld
Sunitha kon de huur niet meer betalen. Ze moest op zoek naar nieuwe manieren om geld te verdienen. In deze zoektocht benaderde een vrouw Sunitha. Zij beloofde haar een baan met een goed salaris. Tot haar grote schrik was het een baan in de prostitutie. Ze kon de tranen van haar hongerige kind echter niet meer aan. Sunitha dwong zichzelf om in de commerciële sekswereld te werken. “Ik had geen andere optie. Ik moest mijn kleine kindje voeden. Niemand in de wereld wilde me helpen”, huilde Sunitha. “Ik wist niet hoe ik mijn zoon moest helpen. Hij had al 3 jaar geen goed voedsel meer gehad.”
 
Het werk als prostituee leverde Sunitha veel geld op. Maar ze kreeg geen vrede in haar hart. Ze maakte lange dagen en werd na een paar jaar ziek. Sunitha kreeg problemen met haar baarmoeder. Deze moest zo snel mogelijk via een operatie verwijderd worden. Al haar geld werd besteed aan haar medische behandeling. Na drie maanden rust, ging Sunitha weer aan het werk als prostituee.
 
Verandering
Suraj was 11 jaar oud toen hij in augustus 2010 onderdeel werd van het Compassion-project. Sinds  hij naar het project gaat, zijn er veel positieve veranderingen in de familie. Sunitha komt regelmatig mee naar het project en ontmoet daar andere ouders. Langzaam maar zeker begint de Heer Sunitha te veranderen.
 
Sunitha gaat sinds twee maanden naar een kerk. Ze bidt dat God haar uit het leven in de prostitutie zal halen. Ze wil heel graag stoppen met dit werk en een nieuwe manier vinden om geld te verdienen, zodat ze kan zorgen voor haar zoon en zichzelf. Ze is op zoek naar een nieuw leven, waarin ze vrede zal ervaren.
 
In het project heeft Suraj verschillende dingen geleerd. Hij kan nu Engels lezen en schrijven, hij zingt liedjes en hij hoort hoe waardevol hij is. Daarnaast krijgt hij les over hygiëne en gezonde voeding. Hij heeft zelfs zijn moeder geleerd om te bidden. Dat doen ze nu samen voor het eten en als ze naar bed gaan.
 
Dromen voor de toekomst
“Ik wil graag dat mijn zoon zijn school afmaakt en een goede baan krijgt. Hij heeft zulke mooie dromen. Hij wil wetenschapper worden. Op school maakte hij een plastic auto die reed op batterijen. Hij heeft zelfs een prijs gekregen voor deze uitvinding.”
 
Terwijl Sunitha bezig is om uit de prostitutie te stappen, vertelt ze haar verlangens: “Ik heb een klein winkeltje gekregen. Daarmee kan ik geld verdienen om in ons onderhoud te voorzien. Ik kan echt een nieuw leven gaan beginnen. En ik wil andere vrouwen ook helpen om ook een nieuw leven te beginnen.”
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.