Op het kantoor krijgen we regelmatig vragen binnen over hoe ons sponsorprogramma werkt. Een van de meest voorkomende vragen gaat over het toelatingsproces.

“Moet een kind christen zijn om opgenomen te worden in Compassions sponsorprogramma?”

 
Door: Shaina Moats | Vertaling: Mieke Groenewegen
 
Het antwoord is: “Nee, absoluut niet!”
 
Alle kinderen zijn welkom bij onze projecten, ongeacht hun geloof en achtergrond. We zijn echter wel duidelijk christelijk en elk sponsorproject wordt uitgevoerd door een kerk. Dat is een van de aspecten waarin Compassion onderscheidend is. We werken via de lokale kerken.

We geven de kinderen en hun families de mogelijkheid om levend geloof in actie te zien, het evangelie te horen en te leren wat het betekent om Jezus te volgen. Maar de kinderen en hun familie worden nooit onder druk gezet om christen te worden.
 
En toch.. kun je je de impact voorstellen van een kind dat thuiskomt en bijbelverhalen vertelt aan de familieleden die Jezus niet kennen? Kun je je inbeelden hoe de vader of moeder het kind voor hun ogen zien veranderen, door de liefde die het kind heeft voor Jezus?
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.