In mei 2013 gaat een grote groep Nederlandse mannen een flinke uitdaging aan: een marathon lopen in Noord-Uganda. Als je dat leest denk je meteen: dat is alleen iets voor de fitste mannen onder ons. maar dat blijkt niet waar te zijn. Want naast een aantal fanatieke lopers hebben veel deelnemers eigenlijk niet zoveel met hardlopen, en begint het trainen pas nu. Dat is een van de unieke dingen van dit geweldige project. In minder dan een jaar kun je je trainen om deze prestatie te halen. Je helpt dus niet alleen mensen in Uganda, maar vormt ook jezelf.
 

Renner Frans van Heest: “Ondanks mijn ziekte wilde ik mij voor anderen leeg lopen”

Frans van Heest: enorme fysieke uitdaging
Frans vertelt:  ”Ik heb sinds juli 2010 de ziekte van Parkinson en daar merk ik voornamelijk lichamelijk de klachten van. Lopen gaat me minder goed af. Toch besloot ik me op te geven voor de marathon.  Uiteindelijk werkte dit juist extra motiverend voor mij. De mensen in mijn omgeving reageerden voornamelijk positief, al vonden sommigen het wel een spannende stap in verband met mijn ziekte. Maar gelukkig gingen mensen massaal achter mij staan, en hebben we samen een verschil kunnen uitmaken! Ik heb er van genoten en: naast dat deze reis levensveranderend voor mij was heb ik gewoon een marathon gelopen. ”
 

€10.000 is een groot bedrag. Ik heb daar best tegenop gezien. Maar, met wat inzet kwamen de ideeën én het geld binnen, en had ik aan het eind van het verhaal meer dan €12.000 opgehaald. Ik ga komend jaar weer mee – en dat zie ik helemaal zitten.
(Alexander Westerbroek, onderwijzer)

 
Mark van Heusden
De reis naar de marathon toe (de  voorbereidingen) wordt voor mij bijzonder: het écht fit worden. Na 18 jaar zitten – op m’n werk én thuis – is het sporten een gigantische omschakeling. Ook kijk ik opnieuw uit naar de confrontatie met armoede… even weg uit m’n comfortabele leven hier in Amersfoort en samen met God en 100 mannen me realiseren wat er op deze wereld nog krom is en hoe ik daar mijn steentje aan kan bijdragen.
 
 
 
>> Maak kennis met alle renners: klik hier
 
De marathon in het kort:
• Wat: Hele of halve marathon of ultraloop (60km)
• Waar: Noord-Uganda
• Wanneer: 24 mei t/m 1 juni 2013
• Waarom: Om jezelf te vormen en het lijden van anderen te verzachten
• De uitdaging: een marathon lopen en €10.000 verzamelen
 
Aanmelden kan nog t/m 15 december. Klik hier!
 


1 reactie Reageer
 1. dec 8, 2012
  at 13:01

  Wat een topprestatie van deze mannen!! Respect.

  Ook ik ga meedoen in 2013 in de strijd voor gerechtigheid en het bestrijden van armoede.

  Ik loop de marathon voor Compassion.

  Mijn filosofie is dat als er veel mensen meedoen we het met elkaar dragen en de last minder zwaar is.

  Daarom zoek ik sponsoren die mijn marathon voor 1 euro willen steunen.
  1 omdat één persoon het verschil kan maken voor een ander,
  1 omdat 85% van de bevolking in Oeganda met minder dan 1 euro rond moet komen.
  1 omdat we het dan gemakkelijk met elkaar kunnen doen.

  Doe het niet voor mij maar voor de kinderen die een waardige toekomst verdienen.

  Helpt u mee?
  Meteen online sponsoren kan hier https://www.de4emusketier.nl/148-nederlands/lopers/robert-speelman

  Of check/ like/ deel mjn boodschap op Youtube:
  http://youtu.be/QMrOii6cxVY

  Heel erg bedankt voor uw aandacht, het delen van mijn boodschap!!

  Robert

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.