In deze serie gaan Nederlandse ondernemers in gesprek met studenten in het LDP (Leadership Development Program) van Compassion. Zij stellen hierin vragen over leiderschap. Vandaag nummer 2: Bart Broekman. Eerder in deze serie: Stefco Klaver
 
Aan het woord is Bart Broekman, eigenaar van Excellence Coaching en Excellence Opleidingen. Zijn focus is vooral gericht op het begeleiden en ondersteunen van leiders en leiderschapsteams binnen bedrijven, organisaties en kerken. Hij stelt zijn vragen aan Jefry Firman, student in het Leadership Development Program (LDP) van Compassion. Hij studeert Industriële Techniek aan de Bandang Institute of Technology in Indonesië.
 
Je komt uit extreme armoede. Hoe beïnvloedt deze achtergrond je leiderschapsfunctioneren nu en in de toekomst?

Mijn ouders moesten hard werken om rond te komen. Hun belangrijkste doel was om hun kinderen naar school te laten gaan, zodat wij een betere toekomst zouden hebben. Zij inspireren mij om steeds harder te werken en nog beter mijn best te doen. Ik wil hen niet teleurstellen. Deze drive heeft me gelukkig ver gebracht, zodat ik nu LDP-student ben. Het zal me in de toekomst ook helpen om verantwoordelijk om te gaan met de taken die ik krijg en altijd het beste te willen geven.

 
Als leider is het noodzakelijk dat je voortdurend je innerlijk, je functioneren en je samenwerking met anderen onderzoekt om op een authentieke en effectieve manier leiding te geven. Heb je een mentor of coach die hierin een rol vervult?

De mentoren van Compassion waren voor mij als gidsen, leraren en vrienden. Zij hielpen me mijn talenten en mogelijkheden te ontdekken én verder te ontwikkelen. Ze deelden Gods Woord met mij, maar ook hun eigen levenservaringen. Eén van mijn mentoren laat me zien hoe ik mijn medemens kan dienen en hoe ik een zegen kan zijn voor mensen die hulp nodig hebben.

 
$ 1.000.000
Stel, je beschikt over $ 1.000.000. Hoe zou je dit bedrag op de voor jou meest doelmatige en strategische manier besteden? Met andere woorden, wat wil je er als leider mee bereiken, waarom en hoe ga je dat aanpakken?

Ik kom uit Kupang, een arme, onderontwikkelde stad. Ik wil mijn stad graag verder opbouwen door in de mensen te investeren. Mijn droom is om het Kupang Training Center te bouwen. Een opleidingscentrum met laboratoria voor wetenschappelijk onderzoek, een cultureel centrum en een opleidingsinstituut voor jongeren. Daarnaast wil ik christelijke organisatie opzetten om jongeren te coachen. Samen met de lokale overheid wil ik visionaire jongeren helpen hun omgeving te veranderen en armoede te bestrijden.
 
Ik werk hier al hard voor. Door hard te studeren ga ik ervoor zorgen dat ik met de hoogste cijfers afstudeer en ik alles wat ik geleerd heb kan gebruiken om mijn droom te verwezenlijken!

 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.