Shiela heeft een sponsor die zij ziet als haar moeder aan de andere kant van de wereld. Ze delen veel in hun brieven, daardoor weet Shiela al veel van haar. “Ik vertel haar vaak over mijn leven, mijn kerk en hoe gelukkig ik ben op het project.”
 
Door: Justin Spenrath en Edwin Estioko
 
Als het over familie gaat weet Shiela leuke voorbeelden te noemen over haar sponsor. “Ze praat graag over haar neefjes en nichtjes. Niet zo lang geleden is haar zus getrouwd. Ik krijg veel foto’s van haar familie.”

Shiela bewaart ook steevast de brieven van haar sponsor. Sommige brieven zijn echter meegenomen door haar moeder toen zij na de scheiding het huis verliet. Shiela woont nu bij haar oma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Ik kijk uit naar de brieven van mijn sponsor. Ze geeft echt om mij.”

Shiela’s sponsor weet van haar situatie. Ze bemoedigt Shiela om sterk te zijn en in zichzelf te blijven geloven. “Ze steunt mij door de bemoedigende woorden in haar brieven. Ik kijk uit naar haar brieven. Ze geeft echt om mij.”
 
Zelf schrijven
Shiela en de andere kinderen schrijven hun sponsor minimaal drie keer per jaar en worden gestimuleerd altijd op hun brieven te reageren. De meeste kinderen schrijven vaker.

Shiela: “Ik vind het heel leuk om mijn sponsor te schrijven. Zelfs als ik eigenlijk niet veel aan haar te zeggen heb, kan ik haar toch dingen over mijn leven vertellen. Vaak schrijf ik haar als ik ‘s avonds thuis ben of op het project.”
 
Brieven van mijn sponsor
“Meestal krijg ik mijn brieven tijdens onze lessen. Ik ga vaak zelf even naar mijn projectwerker om te vragen of ik nog een brief heb gekregen van mijn sponsor. Ik ben dan zo benieuwd!”

Noel Pabiona, Landdirecteur van Compassion op de Filipijnen: “Het uitwisselen van brieven maakt een verschil in het leven van een kind. Het zorgt voor een sterke band in de sponsor-kindrelatie. Brieven schrijven brengt sponsor en kind dichter bij elkaar.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door de briefwisseling is de sponsor van Shiela meer voor haar gaan betekenen. Zij is meer dan alleen een sponsor voor Shiela. Zij is een tweede moeder voor haar geworden.

“Brieven schrijven brengt sponsor en kind dichter bij elkaar.”

 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.