De daad van één iemand kan het leven van een kind in armoede drastisch veranderen. Zo ook in het leven van de Indiase LDP-student Stephenson Sunani. Hij heeft grote plannen en dromen om het verhaal van kinderen in armoede te veranderen, net zoals zijn verhaal is veranderd.
 
Door: Provashish Dutta en Justin Spenrath  
 
Armoede in de ogen kijken
Voordat Stephenson in het kindsponsorprogramma van Compassion kwam had hij een moeilijke jeugd. Hij komt uit een gezin waar ze het niet breed hadden. Ze leefden in een oud en vervallen huis, ze hadden geen geld het te laten repareren. Het was niet mogelijk om goede medische zorg te krijgen omdat de afstand gewoonweg te ver was. Vaak hadden Stephensons’ ouders geen eten in huis voor de kinderen en zichzelf. Rondkomen bleek een bijna onmogelijke uitdaging. Laat staan dat ze konden dromen van een betere toekomst.
 
Veranderd in het project
In het project kreeg Stephenson deze kans wel. In 2005 kwam hij in een Compassion-project terecht in Oost-India. De projectdirecteur zorgde ervoor dat Stephenson naar het project kon. Hier kreeg hij alles wat er thuis ontbrak, zoals goede medische zorg, voeding en onderwijs. Hij kreeg kleren voor school en…eindelijk lesmateriaal voor zichzelf.
 
Stephenson: “Ik had geen passende kleren om te dragen voor school en er was geen geld voor sandalen, we waren arm. Ik leende papier van mijn schoolvrienden en bond ze thuis samen zodat ik aantekeningen kon maken tijdens de les”.
 
Leadership Development Program
Stephenson was na zijn middelbare school vastbesloten Handel te gaan studeren via het Leadership Development Program. De projectcoördinator moedigde hem hierin aan, hij geloofde in zijn talenten. Helaas werd Stephenson niet aangenomen wegens het grote aantal aanmeldingen, maar hij gaf niet op.
 
Een jaar later werd hij wel geselecteerd voor het programma, waar hij heel blij mee was. “Het was een geweldig gevoel dat ik was geselecteerd voor het LDP-programma. Ik wil God danken voor deze kans en onze projectdirecteur voor de aanmoedigingen. Het heeft mij geholpen groot te denken en dromen.”

Zijn aanmoedigingen hebben mij geholpen groot te denken en dromen.

 
Docenten en vrienden hebben een positief beeld van Stephenson. Een kamergenoot zegt: “We luisteren graag naar Stephenson. Als hij vertelt over de Bijbel begrijpen we het veel beter, dat is een grote motivatie voor ons”.
 
Toekomstplannen
Stephenson is zijn sponsor heel dankbaar voor alle steun. Dat hij hem de kans gegeven heeft zijn middelbare school af te maken en nu mag studeren. Hij kijkt ernaar uit nog veel meer te gaan leren de komende jaren. Hij wilt met zijn talenten in ieder geval kinderen ook kansen geven uit de armoede te komen, net zoals hij die kans had gekregen van zijn sponsor.
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.