ILee Ann als kindk weet nog goed dat ik als kind dacht dat het nog eeuwen duurde tot het jaar 2000. Dat komt omdat je als kind jezelf niet kan zien als een oud(er) persoon, als een volwassene. Een kind leeft en denkt in het heden. Ik rekende uit dat ik 42 jaar zou zijn in 2000 en dat was iets dat ik niet kon zien, laat staan geloven.

Door: Lee Ann Vermeulen

En nu is het 2013, als je goed bent in wiskunde weet je hoe oud ik ben. Ik denk nog steeds als een kind, of misschien wil ik dat in ieder geval zo lang mogelijk. Mensen vertellen me dat ik een natuurlijke klik heb met kinderen. Ik weet niet hoe het komt, maar ik zie het als één van de mooiste gaven die ik heb gekregen.
 
Onderaan prioriteitenlijst
Kinderen helpen ons, volwassenen, op de beste en meest waardevolle manier, omdat ze ons dwingen om in het heden te leven en te hopen op een betere toekomst. Helaas staan kinderen onderaan de prioriteitenlijst van overheden en wereldleiders. Kijk naar elk willekeurig land met sociale, economische of geestelijke problemen en ik garandeer je dat kinderen het meest lijden.

Mijn liefde voor kinderen is niet onrealistisch en ik beschouw ze ook niet alleen maar als kleine prinsen en prinsessen. Dat doet de moderne maatschappij vaak, vanwege een gebrek aan echt respect en interesse in wie de kinderen werkelijk zijn.
 
meidenZij zijn ons
Kinderen zijn mensen in verschillende fases van jong-zijn. Ze hebben gevoelens. Ze zijn waardevol voor God en ze zijn Zijn creatie. Ze verdienen onze aandacht, middelen, tijd en meest belangrijk: onze liefde. Hun welzijn is een directe afspiegeling van ons vermogen om voor onszelf te zorgen. Zij zijn ons in de toekomst.
 
Ik zie helaas armoede in de rijkste landen, als ik kijk naar de kinderen. Van de armste buurten in het Verre Oosten tot de winkelcentra in Los Angeles, onze kinderen komen tekort.
 
Grootste angst
Moeder Teresa zei dat eenzaamheid en je niet geliefd voelen, de ergste vorm van armoede is. Ik heb overal gezien dat dit waarheid is. Waar ik ook ben, als ik kinderen en jonge mensen ontmoet, dan merk ik dat hun grootste angst is om vergeten en genegeerd te worden en niet geliefd te zijn. Het heeft niets te maken met geld, maar alles te maken wat wij volwassenen, leiders, maatschappij en overheden als waardevol beschouwen.

Wij, volwassenen, moeten ons schamen.
 

Lee AnnLee Ann Vermeulen-Roberts (USA) is schrijver, componist en muziekproducer. Geboren in California, USA. Lee Ann ontmoette haar man Rob in Nederland, toen ze allebei in een band speelde die een jaar door Europa tourde.
 
Lee Ann heeft honderden liedjes geschreven in het Nederlands en Engels, zowel voor kinderen als volwassenen. In het weekend houdt Lee Ann zich bezig als artistiek leidster van de christelijke Kids Crew School of Arts in Utrecht, een zaterdagschool voor de kunsten voor kinderen van 4 t/m 18 jaar.

‘Jonge talenten inspireren me, muziek maken is voor mij net als ademen, nodig om te leven.’

Ze is samen met kinderkoor Kids Crew ambassadeur van Compassion en sponsort Cristina Rinda Rizika uit Indonesië.
 


2 reacties Reageer
 1. jan 17, 2013
  at 23:07

  Ha Lee-Ann,

  Wat mooi geschreven! Wat kunnen wij veel leren van kinderen en wat is het fijn om een klikje met kinderen te hebben. Veel succes met dit mooie project.

 2. jan 17, 2013
  at 23:10

  Mooi geschreven. Worden als een kind, doen! Fijn dat je een klikje met kinderen hebt.

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.