schrijfredenen1Hier zijn 7 goede redenen om je sponsorkind te schrijven. Je kunt een enorme bemoediging voor hem of haar zijn.
 
1. Je kunt de leugen van armoede doorbreken
Armoede vertelt kinderen de leugen: ‘Jij bent niet belangrijk’. Jij helpt die leugen te vernietigen door elke brief die je schrijft. Je laat namelijk zien dat je sponsorkind wel belangrijk is en dat je aan hem of haar denkt.
 
2. Het zou het belangrijkste kunnen zijn dat je vandaag doet
Tussen alle deadlines en to-do lijstjes is het makkelijk om te vergeten wat echt belangrijk is, namelijk mensen liefhebben en bemoedigen. Een brief schrijven aan je sponsorkind kan je daaraan helpen herinneren. Het helpt om prioriteiten te stellen en je te focussen op datgene wat echt belangrijk is.
 

3. Je kunt verhalen tot leven brengen
De verhalen die je schrijft kun je tot leven brengen door foto’s mee te sturen. Stuur foto’s van je kinderen, huisdieren, activiteiten die je onderneemt of de natuur in jouw omgeving.
 
schrijfredenen24. Je kunt je sponsorkind een geweldige dag bezorgen
In veel Compassion-projecten is de dag dat de brieven binnenkomen een grote feestdag. Stel je voor dan honderden kinderen in spanning afwachten of er een brief bij zit van hun sponsor. Wat een feest als jouw sponsorkind jouw brief krijgt.
 
 
5. Je kunt Gods liefde laten zien
Door jouw bemoedigende en lieve woorden kun je Gods liefde laten zien aan je sponsorkind. God werkt door jouw brieven heen, omdat Hij graag Zijn liefde toont aan je sponsorkind.
 
6. Je kunt je sponsorkind laten lachen
Een lach van een kind komt van echte innerlijke vreugde, van een diep geliefd voelen. Elke brief kan de oorzaak van zo’n lach zijn.
 
7. Het duurt maar 5 minuten
Het kost niet veel tijd om een brief aan je sponsorkind te sturen. Zeker met de mogelijkheid om online je brief te schrijven. Kies een briefpapiersoort, schrijf een paar zinnen, voeg eventueel een foto toe en je bent klaar. Een investering van 5 minuten en je sponsorkind zal enorm bemoedigd zijn.
 


3 reacties Reageer
 1. Jona
  feb 13, 2013
  at 16:18

  Ik vind het jammer dat punt 7 er zo bij staat. Voor een goede brief (goede dingen in het algemeen) mag al eens tijd genomen worden of moeten we duren tijd vrij te maken.

 2. Jona
  feb 13, 2013
  at 16:19

  *durven

 3. feb 13, 2013
  at 16:24

  Daar zijn we het helemaal mee eens Jona! We waarderen het enorm als sponsors de tijd nemen om hun brief te schrijven aan hun sponsorkind.

  Punt 7 staat er echter voor de sponsors die in hun gedachten misschien denken dat het veel tijd kost om te schrijven, dat hóéft namelijk niet, het kan ook in een paar minuten.

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.