GerryVelema2Ineens zat ik daar ‘oma’ te zijn voor de kleine Lahki. Hij en ik, midden in Calcutta, samen genieten van een ijsje, terwijl we op een stenen muurtje zaten. Wat een gouden moment voor hem en mij. Lahki is ons sponsorkind, hij hoort bij ons, ook al woont hij ver weg.
 
Zijn foto hangt tussen de andere familieportretjes. Als ik mijn kinderen en kleinkinderen in gebed één voor één bij de Heer breng, noem ik ook zijn naam en echt niet altijd als laatste. Soms begin ik met hem en onze andere sponsorkinderen. Lahki betekent iets voor me. Ik vind het een voorrecht dat wij bij mogen dragen aan ontwikkeling in zijn leven. Compassion heeft ons in Jezus’ naam verbonden en nu is hij kostbaar voor me geworden.
 
Gouden moment
Niet iedereen kan zijn sponsorkind ontmoeten, al zou je wensen dat dit wel zou kunnen. Want elkaar zien en ontmoeten kan een enorme verdieping geven in je meeleven. Ik merk dat ik uitzie naar de volgende brief van Lahki. Ik weet nu een beetje hoe dat werkt in India. Natuurlijk kan hij die brief nGerryVelema1og niet alleen schrijven. Nee, zijn juf zal met hem ergens gaan zitten. Ze zullen samen praten over hoe het gaat met Lahki. Dat is al zo’n gouden kwaliteitsmoment voor Lahki.
 
Als ze weten wat Lahki zou willen schrijven, dan schrijft de juf de brief en Lahki mag het afmaken met een tekening. Oh ja, dan kan het  zomaar gebeuren dat dit met een snelle hand wordt gedaan. Dat het precies dezelfde tekening oplevert als vorig jaar. Ik weet nu dat hij dan waarschijnlijk hoognodig weer naar buiten wilde om te spelen. Misschien denkt hij ook wel dat ik een boom en een huis de mooiste tekening van de wereld vind, want zoiets heb ik vorige keer nog geschreven… en ik zal glimlachen…
 
Heel veel xxxx
Dan is het mijn beurt om iets te schrijven aan hem. Misschien dat ik deze keer een foto meestuur waarop te zien is dat ik met één van de kleinkinderen op een stenen muurtje zit om een ijsje te eten… Ik zal hem schrijven dat ik hem nooit vergeet en elke dag voor hem bid. Dat ik geloof dat de Here Jezus ook veel van hem houdt en dat de Here Jezus Lahki en Gerry vasthoudt in dezelfde grote sterke hand… en ik zal er kruisjes bij zetten… heel veel xxxxx en ik hoop, dat hij zal glimlachen…
 
Gerry
 
 
Gerry Velema is jarenlang als schrijfster actief geweest. Nu spreekt ze op verschillende plekken over bemoediging en is ze eigenaar en initiatiefnemer van bemoedigingssite.nl. Op het Compassion vrouwenevent op 20 april zal Gerry een workshop geven over de kracht en het belang van bemoedigen.
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.