Foto2De gift van een sponsor redde het leven van de vader en zo ook het hele gezin.

Drugs was de enige optie
Biswanath uit Bangladesh raakte gehandicapt door een ongeluk in 1996. Door het werk van een lokale kruidendokter kon hij zijn been nooit meer gebruiken. Hij kon niet meer lopen en daardoor ook niet meer werken. Toen in 1999 zijn zoon Sumonto geboren werd, werd de druk om geld te verdienen zo groot, dat hij drugshandelaar werd. Hij startte met de verkoop van Marijuana. Het duurde niet lang voordat hij zelf ook ging gebruiken.

Eindelijk naar school
De toekomst voor dit gezin zag er niet goed uit, ze konden maar nauwelijks in hun levensonderhoud voorzien en er was geen geld om Sumonto naar school te laten gaan. In 2006 startte een Compassion-project in het dorp. Het gezin van Biswanath viel al snel op en Sumonto werd in het project opgenomen en kreeg een sponsor. Dit bracht een grote verandering in het gezin. Sumonto kon naar school omdat zijn schoolgeld betaald werd, hij kreeg kleding, medische zorg en ging met heel veel plezier naar het project.

Foto2Zes koeien
Biswanath vertelt: “De sponsor van Sumonto heeft een groot verschil gemaakt in ons leven. Dit werd nog groter toen hij ons een familiegift gaf. Hiervan konden we, samen met de projectmedewerkers, zes koeien kopen. Deze koeien zorgen nu voor ons inkomen. Ik verkoop de melk en we hebben zelfs kalfjes gekregen die we verkocht hebben. Van dit geld runt mijn broer nu een klein winkeltje en dit inkomen delen we. Ik ben zo blij dat ik geen drugs meer hoef te verkopen!”

Het gezin leeft nu van het inkomen dat de koeien en het winkeltje opbrengen. De drugs zijn verleden tijd en Sumonto heeft een kans op een goede toekomst. Hij zal niet in de voetsporen van zijn vader hoeven te treden. De gift van de sponsor van Sumonto heeft het verschil gemaakt.

Wil je ook een impact maken in het gezin van jouw sponsorkind? Dat kan door een familiegift te geven.

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.