ZangeressenTabitha uit Burkina Faso is de jongste van twee kinderen in een familie met een christelijke achtergrond. Haar vader is een evangelist en zanger. Hij heeft recentelijk zijn 2e cd uitgebracht. In een van zijn liedjes zingt Tabitha’s vader over Pasen en Jezus’ offer voor de mensen. Deze gecombineerde passie voor het Evangelie en muziek is iets dat hij aan Tabitha heeft doorgegeven.
 
Door: Serge Israel
 
Moslim
Naast Tabitha op het project zit een ander meisje dat even oud is, Roussina. De twee meiden zijn al vriendinnen sinds de kleuterschool. Roussina’s vader is chauffeur. He is moslim, maar houdt zijn kinderen en hun moeder niet tegen om naar de kerk te gaan. Roussiana’s moeder hoopt dat haar man Jezus zal leren kennen.
 
Roussina en Tabitha vormden een paar jaar geleden een duet. Een aantal maanden zongen ze populaire christelijke liedjes in hun eigen stijl. Op zondag mochten ze een optreden geven in de kerk.
 
La Fleur de l’Eternel
Wat startte als een verlangen om te zingen, werd al snel een echte passie. Een aantal maanden nadat het duet vormde, voegde Dipama zich bij hen. En later kwam Farida erbij. Farida zit niet in het Compassion-project, maar komt wel regelmatig naar de kerk. Ze heeft een prachtige stem. Dit vierkoppige zanggroepje heeft in de kerk de naam ‘La Fleur de l’Eternel’, wat Frans is voor ‘Bloem van de Heer’.
 
Flower-of-the-Lord-groupHet talent en de toewijding van de vier meiden leidde ertoe dat Compassion-medewerkers contact zochten met een muzikale coach om de meiden te helpen en trainen. Door de lessen van de coach leren ze hoe ze hun stem en ademhaling kunnen beheersen en ontwikkelen.
 
Wil en talent
Dit jaar zingen de meiden een prachtig lied tijdens het paasfeest in de kerk. De meiden weten dat ze niet hoeven te wachten tot ze professionele zangeressen zijn voordat ze voor de Heer kunnen zingen. Ze weten dat zingen over Jezus’ opstanding niets meer vraagt dan dat wat ze al hebben; de wil en het talent.
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.