DiegoJe sponsort een kind en maakt daarmee een groot verschil. Dankzij jouw financiële ondersteuning kan het kind naar school, krijgt het medische hulp en kansen die het anders niet zou krijgen. Maar weet je dat jouw hulp veel verder gaat dan dat? Een aantal kinderen en ouders uit Bolivia vertellen over de grote impact die een sponsor had in hun leven.

 

Jeremias' gezinSponsor hoort bij de familie
Jeremias Rios is 6 jaar en woont met zijn ouders en 3 broers en zussen in het 2 kamer-huisje van zijn oma. In dit huis wonen nog 4 andere gezinnen. Drie jaar geleden werd hij in het Compassion-project opgenomen en kreeg hij een sponsor. 
Zijn moeder, Maria, vertelt: “Natuurlijk was het een grote financiële hulp dat we voor Jeremias bijna geen kosten meer hadden. Daarnaast kregen we van de projectmedewerkers ook vaak eten voor onze andere kinderen. Maar het is een nog grotere mentale steun voor ons geweest. Jeremias leerde op het project uit de Bijbel en als het thuis weer eens moeilijk was, vertelde hij ons uit de Bijbel. Hij zei vaak: ‘wordt nou niet verdrietig, God zal ons heus wel helpen.’ Hij krijgt ook veel brieven van zijn sponsor. Deze schrijft hem vaak dat hij zijn best op school moet doen en dat geef Jeremias veel motivatie. Hij wil graag dat zijn sponsor trots op hem is, dus hij doet erg zijn best. Onze jongste zoon heeft nu ook een sponsor gekregen en het voelt echt alsof deze twee mensen, die aan de andere kant van de wereld wonen, aan onze familie zijn toegevoegd.”

 

Diego's gezinFinanciële steun en vriendschap
Diego Diaz woont met zijn ouders en drie broers en zussen in een soort hutje, gemaakt van opgestapelde stenen en gevonden stukken canvas. Zijn sponsor heeft een grote rol gespeeld in het verbeteren van hun leefomstandigheden. Na een aantal familiegiften, waren ze in staat om bouwmaterialen te kopen. Hiermee hebben ze hun huis opnieuw opgebouwd. Het is nu een stevig huis, met 3 kamers, een solide dak en een afsluitbare deur. Projectdirecteur Rafael Paniagua bezoekt het gezin regelmatig: “De familie woont nu in een huis dat veel veiliger is en ze hoeven niet meer bang te zijn dat iemand ‘s nachts hun huis in sluipt. De giften van de sponsor zijn een echte zegen voor dit gezin geweest. Maar het belangrijkste wat de sponsor Diego heeft gegeven, is vriendschap. Ze schrijven elkaar regelmatig en Diego geeft heel veel om hem en ziet hem als een goede vriend.”

 

IfdaiasOuders willen bijbel ook lezen
Ifdaias Hilario (10 jaar) gaat met veel plezier naar het project. “Ik vind het super leuk om daar met al mijn vriendjes te spelen. We krijgen er ook altijd een lekkere lunch en leren verhalen uit de Bijbel. Ik heb nu een nieuwe vriend en dat is Jezus. Mijn ouders kenden hem nog niet, maar ik heb ze over Hem verteld. We bidden nu thuis ook voor het eten en ze vinden de bijbelverhalen ook heel mooi. Mijn beste vriend heet Juan. We zitten op dezelfde school, maar hij heeft geen sponsor. Ik hoop echt dat hij ook een sponsor gaat krijgen!”

 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.