Nelli CoomanMijn naam is Nelli Cooman.
 
Ik vind het geweldig wat deze vrouwen gaan doen, ik neem echt m’n petje voor ze af. Ze gaan een enorme prestatie leveren, ik doe ze het niet na! Het mooiste vind ik dat ze dit doen voor een ander. Dat ze lopen voor vrouwen en kinderen die het niet zo goed hebben als wij. Kinderen zijn zo belangrijk!
Het initiatief vind ik bijzonder omdat veel sportactiviteiten om geld op te halen door mannen gedaan worden. En nu nemen de vrouwen het voortouw. Super!
 
Vluchtelingenkamp
Voor Artsen Zonder Grenzen ben ik in Ethiopië geweest. De armoede die ik zag, is me bijgebleven. Een beeld dat ik nooit zal vergeten was van een klein jongetje uit een vluchtelingenkamp. We waren daar en kregen een bord eten. Het eten was nogal pittig, dus ik had een hapje uit m’n mond teruggedaan op m’n bord. Dat jongetje at het daarna gewoon op! Sinds deze ervaring gooien wij thuis nooit meer eten weg. Je eet wat je opschept en de rest gaat de vriezer in. Je kunt zoveel bewuster met je voedsel omgaan.
 
Liefde en geborgenheid
Wat me opviel aan de gezinnen daar, was dat ze zelfs in hun omstandigheden gelukkig waren. Familie en onderlinge banden waren belangrijk voor hen. Dat is iets wat ik herken van vroeger. We hadden regelmatig te weinig geld om de rekeningen te betalen en soms was een harde beschuit met thee ons enige avondeten. Mijn moeder zorgde er dan altijd voor dat het toch een fijne avond werd. Ze stak een kaars aan en vertelde verhalen. Liefde en geborgenheid waren toen het belangrijkste en dat is iets wat ik ook in de opvoeding van mijn dochter probeer mee te geven.
 
Tips
Voor de vrouwen die net beginnen met lopen: laat je vooraf medisch checken en sluit je aan bij een hardloopgroep. Daar krijg je goede begeleiding en motivatie. Daarnaast raad ik alle vrouwen aan om een goede sport bh te kopen! Om te trainen voor het lopen in een warm en vochtig klimaat, kun je tijdens het trainen een paar extra lagen kleding aantrekken. Je went dan aan het lopen terwijl je het erg warm hebt.
 
Motivatie
Ik ben erg onder de indruk van de motivatie van deze vrouwen. Ze lopen om anderen te helpen, maar wees vooral ook trots op jezelf! En heb je eens een moeilijke dag? Neem tijdens je training een foto van je sponsorkind mee, dat herinnert je aan waar je het voor doet!
 
Wil jij ook een halve marathon rennen in Thailand en daarmee kinderen en gezinnen helpen die in armoede leven? Of wil je een van de rensters ondersteunen?
Kijk dan op: www.compassionmarathon.nl

 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.