Kids roomIedereen heeft een held nodig en ik ben daarop geen uitzondering. In de bijbel, 1 tim. 4:12, schrijft de apostel Paulus aan Timotheüs dat anderen niet op hem mogen neerkijken vanwege zijn jonge leeftijd. He zegt: ‘maar wees een voorbeeld in wat je zegt, in liefde, geloof en zuiverheid.’ Iedereen heeft op zijn of haar eigen manier invloed, ongeacht je leeftijd.
 
Ik geloof dat, en 2 van mijn favoriete helden bewijzen dat:
Een held die ik ken, gebruikte haar liefde voor boeken, lezen en kinderen om een bibliotheek te starten, waar alleen vrijwilligers werken. Het is een interactief wetenschapscentrum voor jongeren in de gemeenschap. Ze kookt eens per maand in een gaarkeuken om geld op te  halen voor een lokale liefdadigheidsinstelling. Elk jaar neemt ze deel aan een evenement waar geld wordt opgehaald om lokale stranden schoon te houden. Ze speelt in een bandje voor lokale evenementen en organisaties. Dit zijn slecht een paar voorbeelden van wat ze doet voor haar omgeving. Haar liefdadigheid is inspirerend en niet zelfzuchtig. Ze is een tijdloze held, een voorbeeld voor allen.

Die jonge vrouw is mijn moeder Carol Roberts, ze is kort geleden 78 geworden.
 
Maggie Zelfopoffering
Een andere held woont in Kolkata, India. Deze jonge vrouw vertelde pas haar levensverhaal op een evenement van Compassion. Zij overwon schijnbaar onoverkomelijke omstandigheden en werd de sterke, inspirerende vrouw die ze vandaag is. Haar verhaal is niet alleen een verhaal van extreme armoede, mentaal en fysiek misbruik en culturele vernedering, maar ook een verhaal van vastberadenheid, uitmuntendheid en zelfopoffering.

Deze jonge vrouw is pas 26 jaar en nu al een tijdloze heldin, met onmetelijk veel levenservaring. Binnenkort studeert ze af als lerares Engels. Ze wil graag in haar eigen gemeenschap werken. Ze geeft onzelfzuchtig en inspireert anderen, ze is een tijdloze held, een voorbeeld voor iedereen.

Jij hebt invloed
Wie zijn jouw helden, jouw voorbeelden van tijdloze mensen die grote dingen hebben bereikt? Zonder mijn helden, zou deze tijdloze persoon niet de vrouw zijn die ze vandaag is. Als je je blik verbreedt, realiseer je dat er echt geen leeftijdsgrens is om een held te zijn.
Weet je nog wat de apostel Paulus zei? ‘Sta niet toe dan anderen op je neerkijken vanwege je jonge leeftijd, maar wees een voorbeeld voor degenen rondom je.’ Jij bent ook een voorbeeld in wat je zegt, in liefde, geloof en zuiverheid. Op jouw plek heb je invloed, ongeacht je leeftijd.
 
Mijn helden zijn tijdloos, ongeacht hun leeftijd. Ze zijn mijn voorbeelden. Wie zijn jouw helden?
 
 
Lee Ann schreef eerder deze gastblog over de onmeetbare waarde van kinderen.
 
Lee AnnLee Ann Vermeulen-Roberts (USA) is schrijver, componist en muziekproducer. Geboren in California, USA. Lee Ann ontmoette haar man Rob in Nederland, toen ze allebei in een band speelde die een jaar door Europa tourde.

Lee Ann heeft honderden liedjes geschreven in het Nederlands en Engels, zowel voor kinderen als volwassenen. In het weekend houdt Lee Ann zich bezig als artistiek leidster van de christelijke Kids Crew School of Arts in Utrecht, een zaterdagschool voor de kunsten voor kinderen van 4 t/m 18 jaar.

‘Jonge talenten inspireren me, muziek maken is voor mij net als ademen, nodig om te leven.’

Ze is samen met kinderkoor Kids Crew ambassadeur van Compassion en sponsort Cristina Rinda Rizika uit Indonesië.
 


1 reactie Reageer
  1. mei 14, 2013
    at 09:50

    My 2nd blog for 2013

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.