0803PH-005Recentelijk sprak ik met een sponsor over de extra giften die je kunt geven aan je sponsorkind. Ik legde uit dat een medewerker van Compassion het kind meeneemt naar de lokale markt en dat ze samen iets uitkiezen voor het kind. Op deze manier wordt de gift op een goede manier besteed. De sponsor antwoordde: “Dus jullie hebben echt medewerkers in haar omgeving? Iemand die zo dichtbij woont dat ze haar letterlijk kan meenemen naar de lokale markt?”
 
Door: Shaina Moats
 
Misschien lijkt dit een vreemde vraag, maar hij wordt vaak gesteld. Onze missie is misschien bekend (kinderen bevrijden van armoede in Jezus’ naam), maar lang niet iedere sponsor weet hoe dat er concreet uitziet in de landen waar we werken.
 
Ieder sponsorkind gaat naar een Compassion-project, dat onderdeel is van een lokale kerk. Deze samenwerking met lokale kerken onderscheidt ons van andere kindsponsororganisaties. Deze kerken bestaan vaak al jaren en zijn geworteld in de lokale samenleving. Ze kennen de cultuur, de taal, de problemen van wijken en gemeenschappen en kunnen daar dus adequaat op inspelen. Het is Compassions verlangen om de kerk te ondersteunen in haar missie in de wereld. We geloven dat deze samenwerking een strategische en effectieve manier is voor verandering in gemeenschappen, beginnend met individuele kinderen.
 
shainachurchblog-300x280Jouw sponsorkind
De lokale kerk in de omgeving van jouw sponsorkind voert Compassions programma uit. Wij, met de hulp van sponsors, voorzien hen van financiën, leerplannen, richtlijnen en verantwoordelijkheid, zodat het programma een succes wordt. Kerkleiders stellen richtlijnen op over wat zij de kinderen bieden die deel uitmaken van het project. Deze richtlijnen komen overeen met de noden in de gemeenschap.
 
De richtlijnen zijn opgesteld in overeenstemming met onze holistische ontwikkeling van kinderen en individuele aandacht voor kinderen. Ze gebruiken Compassions leerplannen, zodat vastgestelde doelen worden bereikt en verzorgen alles wat nodig is om één-op-één-sponsoring mogelijk te maken. (1 sponsor en 1 kind)
 
Controles
Om te verzekeren dat het programma effectief is en financiën wijs worden gebruikt, worden de kerken gecontroleerd en bezoeken medewerkers van Compassion ieder project minimaal drie keer per jaar.
 
Op dit moment werken we samen met meer dan 6.000 kerken wereldwijd en helpen we daar meer dan 1,4 miljoen kinderen via het kindsponsorprogramma en ongeveer 28.000 moeders en baby’s via het Child Survival Programma.
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.