called-into-the-trenches-200x200Het huis staat vol met bedden. Haar moeder is prostituee. Een mooi 14-jarig meisje ziet er verslagen uit. Ook zij wordt misbruikt. Ze heeft zich overgegeven aan het lege gevoel van binnen. Misbruik is onderdeel van haar dagelijks leven. Een mooie kindertijd was voor haar een sprookje, maar werd voor 9 maanden realiteit.
 
Moord en misbruik
Van de buitenkant ziet het huis waar dit meisje woont er gezellig uit. Ze woont in een buitenwijk van Recife, Brazilië. De rode bakstenen, de groene bladeren en een rustig kabbelend beekje geven een warm en welkom gevoel. Binnen verlaat dit gevoel je snel. De zon schijnt door de ramen, maar duisternis vult elke ruimte in het huis. Het is als het betreden van een slagveld. Overal staan bedden. Haar moeder werkt als prostituee en dwingt het meisje hetzelfde te doen. De blik in de ogen van het meisje is leeg. Ze heeft zich overgegeven aan een leven vol misbruik en ellende. In dit huis is haar geliefde stiefvader vermoord. Dit was haar huis, maar die tijd is vervlogen.
 
Toestemming om te leven
Op een dag was er sprake van een wonderlijk wending in het leven van dit meisje. De voorganger van een lokale partnerkerk van Compassion en zijn vrouw zagen haar leed en de extreem zware omstandigheden waarin ze moest opgroeien. Ze vroegen toestemming aan haar moeder om haar in huis te mogen nemen. Haar moeder vond dit goed. Vanuit een uitzichtloze situatie kreeg ze nu de kans om haar leven op te bouwen.
 
Vechten voor een sprookje
In de 9 maanden dat ze bij de voorganger en zijn vrouw woonde bloeide ze op. Ze ging naar de kerk en kreeg een ander perspectief op het leven. Ook kreeg ze de mogelijkheid om naar school te gaan. Op een dag kwam haar sprookje ten einde. Haar moeder eiste haar terug, omdat ze de inkomsten van de ‘diensten’ van het meisje miste. Regelmatig probeerden de voorganger en zijn vrouw haar moeder te overtuigen dat het meisje een beter leven verdiende. Uiteindelijk gaf haar moeder toestemming en het meisje werd voorgoed opgenomen in het gezin van de voorganger en zijn vrouw. Een hoopvolle toekomst ligt nu voor haar.
 
Sekstoerisme
brazil-beach-200x200-2Veel meisjes en jongens in Brazilië leven eenzelfde leven als dit meisje. UNICEF bevestigt dat op zijn minst 250.000 kinderen gedwongen in de prostitutie werken. Ook door armoede komen velen in de seksindustrie. Ze zien in hun wanhoop geen uitweg meer en bieden zichzelf aan voor geld. In Noord-Brazilië is sekstoerisme ‘booming’. Dit komt mede door het WK voetbal (2014) en de Olympische Spelen (2016). Meisjes en jongens verdwijnen nu al om straks als seksslaaf te dienen. Er worden tours georganiseerd voor Amerikanen en Europeanen. Pooiers, hotelmedewerkers en taxichauffeurs werken samen om ontmoetingen te regelen tussen volwassenen en kinderen. De kinderen worden onder invloed van drugs aangeboden aan mannen voor slechts een paar euro.
 
Actie ondernemen
Compassion neemt alle mogelijke maatregelen om de kinderen in Brazilië te helpen. Families worden geholpen om te vechten tegen deze misstanden en kinderen worden preventief beschermd.
 
In februari 2014 lopen 41 vrouwen een halve marathon in Brazilië. Hiermee steunen ze kinderen die in armoede opgroeien en daardoor extra gevoelig zijn om slachtoffer te worden van sexuele uitbuiting en mensenhandel. Met de opbrengsten van de marathon, krijgen de kinderen alle nodige zorg en kunnen ze een opleiding krijgen. Een opleiding zorgt ervoor dat ze zelfvoorzienend worden. Dit houdt hen ver weg van de gevaren van misbruik, uitbuiting en de seksindustrie.
 
Wilt u hen steunen en de kinderen beschermen?
http://www.compassionmarathon.nl/lopers.html
RUN4YOU_LOGO_DEF
 
 
 
 
 
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.