De stad Bogo op het eiland Cebu op de Filipijnen is zwaar getroffen door tyfoon Haiyan. Bijna net zo zwaar als Tacloban en andere steden in de provincies Leyte en het oosten van Samar. Compassion is  deze week meteen een noodhulpactie gestart, onder andere voor de mensen in Bogo. De eerste lading noodhulpgoederen zijn in dit stadje geleverd aan de getroffen gezinnen, onder wie de 9-jarige Christian en zijn oma.

Christian

Bogo is een klein stadje, 3 uur met de bus vanaf Cebu-city. Compassion heeft 1 partnerkerk in Bogo. Het project heeft 149 sponsorkinderen.

Tyfoon Haiyan heeft het huisje van Christian compleet verwoest. Alles dat overbleef was puin, een paar houten planken en zijn medailles van school, opgehangen aan een spijker op de enige paal die nog overeind stond.

Christian heeft al veel te veel meegemaakt in zijn jonge leven. Vorig jaar overleed zijn moeder na een beet door een zwerfhond. Christian woont nu bij zijn 54-jarige oma Nora. Zijn vader heeft geen baan en trekt zich niets aan van het gezin.

Oma Nora is schoonmaakster, waarmee ze een euro of 8 per maand verdient. Soms wast ze nog wat kleren van mensen voor een paar centen. Ze wonen tijdelijk bij mensen in een van de huizen waar oma werkt als schoonmaakhulp. Ze zouden heel graag hun eigen hutje herbouwen, maar wanneer?

Geef jij hoop?
Wil jij meehelpen om kinderen zoals Christian te helpen hun leven weer op te bouwen?

Ga dan naar de actiepagina en doneer nog vandaag voor noodhulp op de Filipijnen. Bedankt!

Debris


1 reactie Reageer
  1. nov 16, 2013
    at 10:50

    Fijn dat jullie de grote omvang van de nood tastbaar maken. Heel heftig om het verhaal van Christian te weten, maar fijn om te horen dat hij is gezien en dat er organisaties als jullie zijn die zijn nood aanpakken en hulp brengen. Keep up the good work and be blessed to be a blessing.

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.