Na een nacht op de Golf van Bengalen brengen de vissers hun vangst binnen in Tajpur. Veel van de vaders van de kinderen uit de Compassion-projecten zijn visser. Een grote familiegift van een sponsor is gebruikt voor een motorboot. De vader was eerst een hulpje van de vissers, maar is nu een visser die 5 mannen in dienst heeft.

Na een nacht op de Golf van Bengalen brengen de vissers hun vangst binnen in Tajpur. Veel van de vaders van de kinderen uit de Compassion-projecten zijn visser. Een grote familiegift van een sponsor is gebruikt voor een motorboot. De vader was eerst een hulpje van de vissers, maar is nu een visser die 5 mannen in dienst heeft.

In de ‘pijp-sloppen’ van Kolkata hebben families intrek genomen in oude waterbuizen, nadat deze niet meer gebruikt werden. De rest van de sloppenwijk bestaat uit gammele hutjes die op en rond de waterbuizen zijn gebouwd.

In de ‘pijp-sloppen’ van Kolkata hebben families intrek genomen in oude waterbuizen, nadat deze niet meer gebruikt werden. De rest van de sloppenwijk bestaat uit gammele hutjes die op en rond de waterbuizen zijn gebouwd.

Net als veel moeders in Child Survival Programma hebben ook de moeders in Noord-India vaak niet de kans gehad om als kind onderwijs te volgen. Door het CSP krijgen ze alsnog de kans om te leren schrijven en rekenen. Zo kunnen de vrouwen bijvoorbeeld zelf berekenen of hun inkomen klopt en of ze niet worden uitgebuit door hun werkgever.

Net als veel moeders in Child Survival Programma hebben ook de moeders in Noord-India vaak niet de kans gehad om als kind onderwijs te volgen. Door het CSP krijgen ze alsnog de kans om te leren schrijven en rekenen. Zo kunnen de vrouwen bijvoorbeeld zelf berekenen of hun inkomen klopt en of ze niet worden uitgebuit door hun werkgever.

Sponsormeiden van Nepalese afkomst gaan naar een Compassion-project in het noordoosten van India. Ze behouden hun culturele erfgoed door traditionele dans en kleding uit hun geboorteland Nepal. In de regio wonen veel gemengde etnische groepen. De grenzen van Nepal, Bhutan en Bangladesh zijn dichtbij.

Sponsormeiden van Nepalese afkomst gaan naar een Compassion-project in het noordoosten van India. Ze behouden hun culturele erfgoed door traditionele dans en kleding uit hun geboorteland Nepal. In de regio wonen veel gemengde etnische groepen. De grenzen van Nepal, Bhutan en Bangladesh zijn dichtbij.

Meiden leren werken met een naaimachine op een project in Kolkata. Dit is een van de vaardigheden die oudere tieners leren om later in hun eigen inkomen te kunnen voorzien.

Meiden leren werken met een naaimachine op een project in Kolkata. Dit is een van de vaardigheden die oudere tieners leren om later in hun eigen inkomen te kunnen voorzien.

Puja (12) doet mee aan veiligheidslessen met water op het Compassion-project in Kolkata. In deze stad gebeuren enorm veel ongelukken met kinderen die verdrinken in een van de vele wateren. Dit heeft het project ertoe aangezet om veiligheidslessen te geven aan de kinderen.

Puja (12) doet mee aan veiligheidslessen met water op het Compassion-project in Kolkata. In deze stad gebeuren enorm veel ongelukken met kinderen die verdrinken in een van de vele wateren. Dit heeft het project ertoe aangezet om veiligheidslessen te geven aan de kinderen.

Ronit (links) helpt andere kinderen op het Compassion-project bij het schrijven van brieven naar hun sponsors. De 8-jarige jongen is een geboren leider, zijn Engels is heel goed en hij heeft al prijzen gewonnen in spelling.

Ronit (links) helpt andere kinderen op het Compassion-project bij het schrijven van brieven naar hun sponsors. De 8-jarige jongen is een geboren leider, zijn Engels is heel goed en hij heeft al prijzen gewonnen in spelling.

Pinky was 4 maanden zwanger toen ze werd verlaten door haar man. In dezelfde week verloor ze ook nog haar moeder, waardoor ze niemand had om bij aan te kloppen voor hulp. Compassion-medewerkers van het CSP (programma voor moeders en baby’s) vonden Pinky in tranen vlakbij haar huisje en namen haar op in het project. Daar beviel ze later van een gezonde dochter Ayushi. Ze heeft ook een 5-jarige zoon.

Pinky was 4 maanden zwanger toen ze werd verlaten door haar man. In dezelfde week verloor ze ook nog haar moeder, waardoor ze niemand had om bij aan te kloppen voor hulp. Compassion-medewerkers van het CSP (programma voor moeders en baby’s) vonden Pinky in tranen vlakbij haar huisje en namen haar op in het project. Daar beviel ze later van een gezonde dochter Ayushi. Ze heeft ook een 5-jarige zoon.

Deze meiden doen mee aan een spel waarbij hun leraar een bijbeltekst roept. De winnaar is degene die de tekst als eerste vindt. Op het project komen bijna 300 kinderen en er worden door de groei 2 nieuwe klaslokalen gebouwd.

Deze meiden doen mee aan een spel waarbij hun leraar een bijbeltekst roept. De winnaar is degene die de tekst als eerste vindt. Op het project komen bijna 300 kinderen en er worden door de groei 2 nieuwe klaslokalen gebouwd.

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.