“Als voorganger van een evangelische kerk zocht ik naar een manier hoe we als kerk een verschil konden maken in de levens van arme mensen. Samen met mijn vrouw raakte in onder de indruk van het werk van Compassion. Het is gericht op kinderen en Jezus staat centraal. Én Compassion werkt altijd via de plaatselijke kerk.
 
In 2008 begonnen we een samenwerking. We kregen informatiepakketjes van 50 kinderen, om voor hen een sponsor te vinden. Door mijn gebrek aan geloof, verwachtte ik dat misschien 10 van deze kinderen een sponsor zouden vinden in mijn kerk. Aan het einde van de ochtend werden alle 50 kinderen gesponsord en was er een wachtlijst van 20 kerkleden. Vanaf toen zijn er meer dan 150 kinderen gesponsord en 1 door iedere klas van onze zondagsschool.
 
Children running outside the church

We werken samen met projecten in verschillende gebieden van Uganda. Een prachtige bijkomstigheid is dat er meer eenheid is gekomen in onze lokale kerkgemeenschap, omdat we echt samen optrekken in de zorg voor de armen. Het heeft ons samengebonden als familie.
 
Projecten bezoeken
In 2011 hadden we het voorrecht om met een klein team van onze kerkleden projecten te bezoeken en kinderen te ontmoeten. Het was enorm inspirerend om het geloof van de Compassion-medewerkers en kerkleiders te zien en de kwaliteit van het werk.
 
Ik heb met eigen ogen gezien dat het werk via plaatselijke kerken betekent dat de projecten worden geaccepteerd, gerespecteerd en gewaardeerd in de lokale gemeenschap. Het zijn geen ‘eendagsvliegen’. De projecten en medewerkers committeren zich op de lange termijn aan de kinderen, vanaf dat ze heel klein zijn totdat ze jonge volwassenen zijn die zelf kunnen bijdragen aan de wereld om hen heen. Velen van hen zijn krachtige mannen en vrouwen van geloof geworden!
 
Impact op hele families
Het was bemoedigend om in Uganda te zien welke impact de projecten hebben op hele families. Bruggen van vertrouwen worden gebouwd en ouders brengen niet alleen hun kind naar het project, maar zijn zelf ook geïnteresseerd in de kerk en de boodschap van liefde.
 
Op deze manier legt de plaatselijke kerk relaties met de gemeenschap. Ze zijn op een prachtige concrete manier de ‘hoop voor de wereld’! Het maakt me nederig en doet me beseffen hoeveel ik van ze kan leren.”
 
Richard James

 
Lees hier meer over de samenwerking tussen Compassion de plaatselijke kerk.
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.