Wat valt je op aan de foto van dit gezinDeze foto is gemaakt in het huis van een gezin op de Filipijnen. Op het eerste gezicht valt je misschien niet veel op, maar kijk eens goed naar deze foto. Wat valt je op?

Ventilator
Kijk bijvoorbeeld eens naar de ventilator die achter de vader op de grond staat. Daar zit geen bescherming op. Voor ons waarschijnlijk een reden om deze weg te gooien, maar voor dit gezin een uitkomst! De meeste huizen in deze buurt hebben uberhaupt geen ventilator in hun huis waar het heel benauwd warm kan worden. De ventilator is niet compleet omdat de vader hem op de vuilnisbelt gevonden heeft. Hij heeft hem gerepareerd en het gezin is er blij mee.

Tinnen dak
Dan het tinnen dak, heb je gezien dat er geen plafond tegenaan zit? Dit dak wordt bloedheet als de zon er op staat te bakken, maar het is een stuk beter dan veel andere huizen die geen dak hebben. Het kan elk moment gaan regenen en dan is dit dak een stuk beter dan geen dak!

Sarah
Heb je het schattige meisje in de witte jurk gezien? Vast wel! Ze heet Sarah en is een sponsorkind van Compassion. Waarom draagt ze zo’n mooie nette jurk? Die heeft ze gekregen van haar sponsor in Zuid-Korea en ze is er supertrots op. Speciaal voor deze foto heeft ze de jurk aangetrokken.

Vader
En zie je de hand van de vader, op de schouder van Sarah? Als je goed kijkt, zie je dat het duidelijk de hand is van iemand die dagelijks zwaar werk verricht. Hij gaat elke dag naar de vuilnisbelt om daar tussen het vuil te zoeken naar metalen voorwerpen die hij kan verkopen.  Hiermee verdient hij zo’n € 3 per dag.

Maar het mooiste op deze foto zijn de vrolijke gezichten van dit gezin. Ze leven in zware omstandigheden, maar zijn een liefdevol gezin en hebben hoop voor hun toekomst.

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.