Lead-photo-with-adjustments-1024x681

Onderwijs is belangrijk – dat is een feit! In ontwikkelingslanden laat ieder extra jaar op school het toekomstig inkomen van een persoon met gemiddeld 10% stijgen.*
 
Daarom vindt Compassion dit aspect van de ontwikkeling van een kind extreem belangrijk. We richten ons op de ontwikkeling van kinderen op de lange termijn en daarin is onderwijs een essentieel onderdeel.
 
Via het sponsorprogramma van Compassion ontvangen kinderen de benodigde schoolmaterialen, schooluniformen en het schoolgeld, zodat ze naar school kunnen. Daarnaast zoeken de medewerkers in de projecten altijd naar wat ze nog meer voor de kinderen kunnen doen.
 
En dit is precies waar het onderwijsfonds van Compassion om de hoek komt kijken.
Sponsorkinderen hebben vaak geen plek waar ze kunnen studeren of weinig boeken tot hun beschikking. Donaties aan het onderwijsfonds van Compassion worden besteed aan bijvoorbeeld het bouwen van bibliotheken, computerlokalen en bijscholingslessen voor kinderen die achterlopen op school.
 
Drie kinderen vertellen hoe het onderwijsfonds van Compassion een bijdrage heeft geleverd op hun project:
 
Op het project van de 11-jarige Kyobe werd een bibliotheek gebouwd en computers geplaatst:

“Ik heb computerlessen gevolgd en ik weet nu hoe ik een computer moet gebruiken. We kregen introductielessen over de hardware en software. Verder heb ik in het project ook nog timmerlessen gehad.

De toekomst ziet er mooi uit. Ik zal niet constant op zoek zijn naar een baan, maar wil juist banen creëren voor anderen met een eigen computerbedrijfje.”

In het project van de 8-jarige Adriana werden nieuwe klaslokalen gebouwd:

“Eerst kregen we les in de kerk met andere groepen. Er was veel lawaai. In de nieuwe klaslokalen voel ik me meer op mijn gemak samen met mijn klasgenootjes en leraar. Ik leer beter en we worden niet meer onderbroken door andere groepen.”

Brustus is in de tienerleeftijd en heeft deelgenomen aan kleermakerslessen:

“Ik wilde altijd later een eigen beroep hebben zodat het niet hetzelfde zou gaan als bij mijn ouders. Door de lessen kan ik later kleermaker worden en kan ik echt voor mezelf zorgen. Er is weer hoop!

De cursus was met kinderen van verschillende projecten samen, dus dat was ook nog eens hartstikke leuk! Het voelt als een nieuwe familie. In ons land is het niet makkelijk om een eigen bedrijfje te beginnen, maar ik ga ervoor. En met het bedrijfje kan ik er zijn voor mijn omgeving.”

 
Het is mogelijk om losse donaties te doen voor het onderwijsfonds van Compassion. Wil je bijdragen aan bibliotheken, klaslokalen, bijscholingslessen, etc.? Dat kan hier. (Scroll naar Onderwijs)
 
*Basic Education Coalition www.basiced.org
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.