LDP-BR9800116-The-Impact-of-Sponsorship-11-1404-1024x680Cecilia wilde graag studeren aan een befaamde publieke universiteit, maar ze had geen hoge verwachtingen om toegelaten te worden. In Brazilië zijn de publieke universiteiten het meest gerespecteerd, en dus het aantal aanmeldingen het hoogst. Alleen de best voorbereide studenten worden toegelaten.
 
Het Braziliaanse schoolsysteem van middelbare en lagere scholen hoort bij de slechtste 35 landen in de wereld. Op de goede universiteiten worden de beschikbare plaatsen dus ingevuld door studenten die op particuliere scholen hebben gezeten of particuliere cursussen hebben gevolgd. Voor Cecilia gold geen van beiden. Toen ze haar naam zag op de lijst geaccepteerde studenten voor de studie taalwetenschappen aan de Federale Universiteit, was ze dan ook enorm verrast en dankbaar.
 
Ondanks haar hoge niveau, harde werk en toewijding aan haar studie, wil ze de eer niet aan zichzelf geven, maar aan haar sponsor en het leiderschapsprogramma (LDP) van Compassion. Cecilia vertelt: “Zonder het leiderschapsprogramma en de bemoedigende brieven van mijn sponsor, was ik allang gestopt met studeren.”
 
LDP-BR9800116-The-Impact-of-Sponsorship-6-1404-199x300“Ik heb geen idee hoe mijn leven eruit zou zien zonder het Compassion-project en het leiderschapsprogramma”, legt Cecilia uit. “Misschien ging ik wel helemaal niet naar de kerk en zou ik in plaats daarvan alcohol drinken, zoals de rest van mijn familie. Of ik zou al zwanger zijn zoals de buurmeiden.”
 
Het Cecilia’s droom om in de toekomst zelf een kind te gaan sponsoren en daarmee een leven te beïnvloeden. Zoals een groep LDP-studenten in Colombia, die hebben besloten om samen een kindje te gaan sponsoren. Ze vertelt: “Mijn dromen zijn veranderd sinds ik in het programma zit. Ze draaien niet meer om mij, maar ik wil mijn toekomst juist inzetten om anderen te dienen. Het verandert onze kijk op de wereld. De zegen van sponsoring werkt twee kanten op.
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.