project

Sharon geeft zangworkshop op Compassion-project

Als kind vond ik het altijd geweldig als de meester met zijn gitaar de klas binnenkwam en samen met ons begon te zingen. Dan maakte het echt niet uit hoe je zong, het ging er puur om dat je zong. Maar als ik heel eerlijk ben, was ik dat gevoel in de loop der jaren een beetje kwijtgeraakt. Natuurlijk kwam er een glimlach op mijn gezicht als ik het er met iemand over had, omdat ik wel wist dat het leuk was, maar het gevoel was een beetje weg.
 
Door: Gilbert Thera
 
Maar in 2007 kwam daar verandering in toen ik met Compassion naar Indonesië mocht gaan om daar muziek te maken. Ik wist niet echt wat ik ervan moest verwachten, ik ging er naartoe alsof ik gewoon weer ergens mocht optreden. Maar toen we er eenmaal waren en van project naar project gingen om muziek te maken, werd ik zo blij. Iedereen die wel eens in een klas met zingende kids is geweest, weet het: muziek en kids zijn de perfecte combinatie. En dat zag ik daar gebeuren! Kids zongen uit volle borst mee. We leerden nieuwe liederen van hen en wij mochten ze ook nieuwe liederen leren. Na die eerste reis ben ik vaker naar Compassion-projecten geweest. Sharon en ik planden onze vakanties op zo’n manier dat we ook langs konden gaan bij een Compassion-project. Gewoon omdat we allebei zagen wat zo’n (muzikaal) bezoek deed met de kids.
 
In 2011 mochten we weer met een groep muzikanten naar een project. Dit keer naar El Salvador. Het was briljant geregeld. Alle muzikanten doneerden twee liederen, die werden samengevoegd tot een album en dat werd verkocht. Met de opbrengst daarvan konden we op reis gaan. En wederom zagen we wat voor vreugde we mochten brengen door muziek. Het ultieme hoogtepunt van die reis was wel “Festival of Joy”. Honderden kinderen kwamen samen, we mochten voor ze zingen, met ze zingen en er waren allerlei muziekworkshops geregeld.
 
Een nieuwe droom
Inmiddels is het alweer 2014. Sharon zingt nog steeds heel veel en ik doe het wat rustiger aan. Op muzikaal vlak dan, want ik mag nu dienen als voorganger in een hele gave kerk in Haarlem. En natuurlijk werkt onze kerk ook samen met Compassion. In december 2013 hadden we onze eerste ‘Zondag voor kinderen in armoede‘ en inmiddels sponsoren veel van onze leden een kind in Indonesië. En daar begon ook meteen de nieuwe droom, want hoe gaaf zou het zijn om met eecovern groep muzikanten naar die projecten te gaan en workshops en concerten te geven voor de kids, om vreugde, hoop en muziek te brengen. Om die kids daar het gevoel te geven dat ik had toen de meester de klas binnenkwam met zijn gitaar. Om even alles te vergeten en gewoon te zingen, te schreeuwen, zuiver of vals, gewoon omdat het kan en omdat het mag.
 
Gilbert Thera
 
 
Gilbert en Sharon hebben mooie plannen om samen met de muzikanten van hun gemeente Re:connect het live album ‘Freedom’ op te nemen. Met de winst van dit album willen zij onder andere hun reis naar Indonesië financieren. Help jij mee om hun droom te verwezenlijken? Klik hier voor meer informatie.
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.