jeanettekraan1Dit is de titel van een artikel dat ik onlangs las. Eronder stond ook nog ‘ontdek het zelf!’ In het artikel werd een ernstig zieke vrouw geadviseerd om 29 dagenlang elke dag iets weg te geven aan een ander. Dit moest zij doen om zich niet op haar ziekte te concentreren maar op het geven aan de ander.

Ik moest ongemerkt denken aan onze komende reis naar Kenia. De ontmoeting met ons sponsorkind Beatrice. Zo vaak ik kan probeer ik haar te schrijven. In gedachten zie je haar dan de brief lezen en de foto’s bekijken. Voor haar een geschenk, voor mij een plezier om te doen. Het geeft je een glimlach op je gezicht en waarschijnlijk is haar glimlach nog groter als zij weer een brief van haar sponsor ontvangt.

Jeanettes sponsorkind Béatrice uit Kenia

Jeanettes sponsorkind Béatrice uit Kenia

Alle brieven
Vorig jaar tijdens onze reis naar Oeganda hebben we zelf mogen ervaren dat dit waar is. Ons sponsorkind liet ons alle brieven zien die zij gedurende alle jaren had ontvangen. Als een geschenk droeg ze die bij haar. Ik keek ervan op dat dit blijkbaar zoveel voor haar heeft betekend. Zelf had ik echter ook alle brieven bij mij….

Vreugde
Over anderhalve maand gaan Beatrice’ brieven mee op reis. Ik probeer me nu al haar reactie voor te stellen. In haar vierde brief schreef zij dat ze bidt dat we op een dag bij haar in Kenia op bezoek komen. Een gebed dat binnenkort werkelijkheid gaat worden. Ik ben God dankbaar dat Hij heeft ons samengebracht en mij de liefde voor mijn naaste heeft gegeven. Het maakt me blij en ik voel me rijk gezegend door de vreugde die het sponsoren van een kind mij geeft!

door: Jeanette Kraan

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.