Luis Mario Noguera Reales smiles happily in a close-up portrait Mijn naam is Luis Mario Noguera, ik ben 10 jaar en woon met mijn ouders en twee zussen Ana en Magnely in Santa Marta, Colombia. Door de overstroming in 2012 raakten we ons huis kwijt en mijn vader heeft toen stukje bij beetje een nieuw huis gebouwd. Steeds als hij weer wat materialen zoals planken of tin had, bouwde hij weer een stukje op een hoekje land van mijn grootouders.

 

 

Luis en zijn gezin

Luis en zijn gezin

Hulp na de overstroming
Mijn vader is gehandicapt aan zijn linkerhand en kan daarom geen vaste baan krijgen. Mijn moeder werkt soms voor mensen in de buurt en verdient zo wat geld. We hebben daarom eigenlijk altijd te weinig geld voor het gezin.
Vier jaar geleden liep er een Compassion-projectmedewerker door onze wijk en hij vertelde mijn moeder dat ze mij in kon schrijven bij het project. Dit heeft ze gedaan en ik heb toen een sponsor gekregen. De mensen op het project helpen ons vaak, ook toen ons huis vernield werd door de overstroming twee jaar geleden. Ze gaven ons spullen en boodschappen en hielpen ons om een nieuwe start te maken.

Over God leren
Ik was heel blij toen ik een sponsor kreeg, omdat ik toen naar school kon. Dat wilde ik zo graag! ‘s Zondags ga ik ook naar het Compassion-project omdat daar dan een kerkdienst is. Mijn ouders geloven niet in God, dus die gaan helaas niet mee. Ik vind het geweldig om daar met iedereen te zingen en over God en Jezus te horen. Tijdens schooldagen is het project ook heel leuk, omdat ik daar veel vrienden heb en we voetballen daar samen.

Dankzij zijn bril gaat het op school weer goed met Luis.

Dankzij zijn bril gaat het op school weer goed met Luis.

Aangeboren oogafwijking
Ik kan niet goed zien. Mijn ogen zien niet scherp en dat wordt steeds erger. Op een gegeven moment werd opletten op school steeds moeilijker, omdat ik niet goed meer kon zien wat de leraar opschreef en met voetballen zag ik de bal niet eens meer. Mijn leraar vertelde dit aan mijn ouders en mijn vader legde uit dat ik dat al een tijd had en dat het steeds slechter werd. Toen mijn moeder in verwachting was van mij, had ze toxoplasmose en daardoor heb ik een oogafwijking. Een dokter had gezegd dat ik een speciale bril moest, maar mijn ouders konden die niet betalen.
Toen de projectmedewerker van Compassion dit hoorde, zorgde hij dat ik naar een oogarts kon en dat mijn bril betaald werd.

Nu kan ik weer goed zien en het gaat weer heel goed op school, en gelukkig kan ik ook weer voetballen!

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.