Magdalena Francisco holds baby Wendy in her arms smiling in a cl“Mijn eerste kind werd thuis geboren op een dekentje op de vloer. Ik was alleen en heel bang. Hij zat in een soort waterzak en ik wist niet wat ik moest doen. Ik zocht zo snel mogelijk hulp en kwam terecht bij een brandweerkazerne. Mijn baby zat toen nog aan mij vast via de navelstreng. Bij de kazerne hielpen ze me en kon ik mijn zoon vasthouden.” Magdalena Francisco woont in Guatemala en is inmiddels moeder van vijf kinderen.
 
Magdalena’s leven kenmerkt zich door verdriet en eenzaamheid. Haar moeder verliet haar en haar drie zussen toen ze een baby was. Op 10-jarige leeftijd had ze al bij meer dan vijf families gewoond en leefde ze niet meer samen met haar zussen. Magdalena belandde op straat en zwierf een aantal jaar rond. Toen ze eenmaal een baantje als huishoudster vond, werd ze verkracht door de zoon van haar werkgeefster. Ze werd zwanger en de vrouw die haar inhuurde, geloofde Magdalena niet. De jonge Magdalena werd uit huis gezet zonder salaris. Net zoals meer dan de helft van alle verkrachte vrouwen in Guatemala, deed Magdalena geen aangifte.
 
Ze keerde terug naar de wereld die ze kende: prostitutie, drugs en alcohol. Ze belandde van de ene gewelddadige relatie in de andere en kreeg drie kinderen bij verschillende vaders. Emotioneel vertelt ze: “Het was een verschrikkelijke tijd. Ik voelde me waardeloos en niet geliefd. Ik schaam me, omdat ik mijn kinderen heb blootgesteld aan gevaar.”
 

 
Ben je benieuwd wat er verder gebeurde in het leven van Magdalena? Je kunt haar verhaal lezen in het nieuwe Compassion-magazine dat vrijdag of zaterdag a.s. op je deurmat valt. Ontvang je het Compassion-magazine niet? Je kunt het hier aanvragen.
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.