Dancing in the desert
 
Vanaf vandaag kun je het nieuwe nummer “Dancing in the desert” van InSalvation beluisteren en downloaden. We gingen in gesprek met de bandleden over het nummer en de reis die ze dit jaar maakten naar Ethiopië.
 
Jullie nieuwe nummer “Dancing in the desert” is uitgekomen. Voor de opnames van de videoclip reisden jullie af naar Ethiopië? Waarom helemaal daar?
Als band hadden we een droom om voor 300 kinderen uit Ethiopië een sponsor te vinden. We hebben zo’n 7 maanden op alle plekken waar we kwamen deze droom gedeeld, omdat we in mei naar Ethiopië zouden gaan om daar deel te nemen aan de Muskathlon. Deze reis gaf ons ook de mogelijkheid om deze kinderen te ontmoeten en met hen een videoclip op te nemen. Uiteindelijk waren er ruim 350 kinderen gesponsord, die we ook hebben ontmoet. Het mooie is dat deze kinderen ook in de videoclip te zien zijn en zelfs meezingen!
 
Wie of wat inspireerde jullie om mee te doen aan de Muskathlon in Ethiopië?
In 2013 is Jafeth alleen naar Uganda geweest om mee te doen aan de Muskathlon. Dit was zo’n gave ervaring dat we met elkaar hebben besloten dit als band te doen: een statement maken om met elkaar te strijden tegen armoede en voor gerechtigheid. We wilden er echt voor gaan om samen met hen een nummer op te nemen, met hen te zingen en van hen te leren. Het mooie is dat God juist daar op die plekken Zichzelf ook laat zien. Hij is de Vader van de weduwen en de wezen.
 
Wat is de boodschap van het nummer “Dancing in the desert”?
Dit nummer is geschreven naar aanleiding van Jesaja 35. Dit hoofdstuk begint met de tekst: de woestijn en de dorre plaatsen zullen vrolijk zijn, de wildernis zal zich verheugen en in bloei staan als een roos. In het nummer zingen we: ‘God is on His way to make things right’, dat is wat Jesaja profeteert. Hij zegt dat God zal komen en de mensen zal verlossen. Dat is wat we nu al zien gebeuren als mensen Jezus leren kennen en dat is wat we geloven dat ooit zal gebeuren, als God voor altijd recht zal doen. De kern komt samen in het refrein: ‘We believe that He is present when His children start to sing, cause in Jesus’ name the story can be changed’.
 
Download gratis het nummer ‘Dancing in the desert’ op de website van InSalvation. Bekijk de clip hier:
 

 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.