Grahagrahamm Kendrick, aanbiddingsleider in Groot- Brittannië en bekend van verschillende liederen zoals ‘Heer Uw licht en Uw liefde schijnen’, bezocht dit jaar zijn 17-jarige sponsorkind Marmony in India. Toen Marmony acht was, bezocht Graham haar al eerder.
 
Je bent onlangs weer terug geweest om Marmony te bezoeken. Hoe was het bezoek?
Het meisje dat ik negen jaar geleden achterliet, was een klein meisje. Nu is ze opgebloeid tot een bijzondere jonge vrouw. Ze is hoopvol over haar toekomst en dankbaar dat ze is opgenomen in het Compassion-project. Ze vertelde dat ze veel op het project leert over God door het lezen van de Bijbel. En ze houdt van zingen!
 
Wat is je het meest bijgebleven?
De projectmedewerker liet Marmony’s Plan voor de toekomst zien. Voor een kind als Marmony is het heel bijzonder, omdat het leven in haar gemeenschap vaak al vaststaat. De verwachting is dat jonge meisjes een dorpsjongen trouwen en hetzelfde leven leiden dat hun ouders hebben. Voor de meeste kinderen is er geen andere optie. Door het werk van Compassion krijgt Marmony veel meer kansen. Ze wil verpleegster worden voor arme, kwetsbare mensen in haar gemeenschap. Marmony is een levend voorbeeld dat het sponsoren van een kind via Compassion werkt.
 
Wat heb je geleerd?
Veel mensen voelen zich schuldig over armoede, maar hebben tegelijkertijd een gevoel van hulpeloosheid waarin ze denken: ‘wat kan ik doen?’ Via Compassion kan iedereen een verschil maken, sponsors worden bekrachtigd in het gevoel dat ze iets kunnen doen, omdat je direct wordt gekoppeld aan één kind.
 
Bekijk het bezoek van Graham Kendrick aan Marmony (Engels):


 
Graham Kendrick komt naar Nederland!
Op 19, 20 en 21 december treedt Graham Kendrick na jaren weer op in Nederland. Het worden bijzondere concerten dankzij de medewerking van het koor en orkest ‘United4Christ’. De concerten vinden plaats in Zwolle, Veenendaal en Rotterdam.

Meer informatie en kaarten bestellen >>
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.