Pastor Silas BabuIk ben Silas Babu, 65 jaar oud. Sinds 1981 ben ik voorganger in een christelijke gemeente in een overwegend islamitische wijk in Nairobi, Kenia. Toen we startten, waren er 9 leden, nu zijn we met ruim 750. Het is ongelooflijk hoeveel zegen we in onze kerk ervaren.
 
Vanaf het begin heb ik gezocht naar een manier om samen te werken met de moslims in de wijk. Dat is gelukt en we zijn samen hulp gaan bieden door voedsel aan kinderen uit te delen. Ik introduceerde mezelf als christen en vertelde dat iedereen bij ons welkom was. In de eerste drie maanden wisten al 50 kinderen de weg naar ons te vinden.

Ouders zeggen: ‘We zijn gaan beseffen dat het bij jullie goed is’

 
Later werd ik door iemand bij Compassion geïntroduceerd en hebben we hier een Compassion-project opgezet. Daar ben ik nog altijd dankbaar voor, want juist door dit programma hebben we nog beter kunnen doen wat we als kerk willen: de onbereikten bereiken. Het is goed te weten dat we als kerk allereerst de gemeenschap willen dienen en willen voeden met liefde. Dat kan heel goed via dit programma. Er komen namelijk veel kinderen in het project uit niet-christelijke gezinnen, waaronder islamitische gezinnen.
 
GemeenteledenDe kinderen nemen wat ze hier leren mee naar huis, en dat heeft effect. Een aantal ouders is naar onze kerk gekomen door de goede verhalen van hun kinderen. Ze zeggen: “Onze kinderen kwamen met goede verhalen thuis en vroegen voor het eten geregeld of we niet moesten bidden. We zijn gaan beseffen dat het bij jullie goed is en wilden zelf ook eens kijken.” Een aantal van die ouders heeft zich bekeerd en is uiteindelijk lid geworden van de kerk. Onder hen waren ook moslims.
 
Ik heb altijd gezegd dat ik niet aan iemands geloof wil komen, laat staan dat we andersgelovigen gaan terroriseren met ons geloof.  Via het Compassion-project helpen we kinderen van alle achtergronden. De kinderen worden niet geselecteerd op hun achtergrond, maar op de armoede-situatie waarin ze opgroeien. We vertellen alle kinderen over het Evangelie van Jezus Christus, maar ze mogen zelf kiezen waar ze in geloven.
 
Het is heel mooi om te zien dat God de openheid geeft om op een natuurlijke wijze iets van Hem te laten zien. Via deze weg kan dat. Er is bijvoorbeeld ook een aantal islamitische kinderen in ons programma (geweest) die veel vragen stellen omdat ze niets weten van het christelijk geloof. Door op die vragen in te gaan zie ik de werking van Gods geest.
 


1 reactie Reageer
 1. Marja
  mrt 19, 2015
  at 19:51

  WAUW!!

  In 1 woord : PRIJS DE HEER!!

  Wat geweldig echt waar. Van zulke berichten word ik elke keer weer blij. Dat geeft hoop, want helaas hoor je dit niet op het journaal.
  Superblij dat het zo goed gaat met Silas Babu en zijn gemeente van Jezus Christus.

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.