Yasmin-(1)Over de hele wereld zijn kinderen hetzelfde: ze zijn grappig, hebben een levendig inbeeldingsvermogen en kennen weinig schaamte. Een projectmedewerker van Compassion in Brazilië stelde drie sponsorkinderen een aantal vragen. De eerste is de 4-jarige Yasmin.
 
Wie zijn je beste vrienden?
Mijn beste vrienden? Ken je mijn familie? Ik wil graag wat vertellen over mijn familie. Mijn vader heet Carlos, mijn moeder Renata en mijn kleine broertje heet Carlos Silva. Hij is heel ondeugend. Hij probeert mij steeds te bijten.
 
Hoe oud is je broertje?
Weet ik niet. Ik ben groot en hij is klein.
 
Wie zijn je beste vrienden?
Vitoria en ook Emily, Natã en João Henrique. Victor is niet mijn vriend, want hij plaagt mij. Hij zegt altijd dat hij mijn moeder gaat vertellen wat ik doe.

Wat doe je dan bij hem?
Ik plaag hem en dan dreigt hij: ‘ik ga je moeder vertellen wat je doet!’
 
Wat vind je het leukst op het project?
Verstoppertje, tikkertje. Ik hou van spelletjes spelen!
 
Wat leer je op het project?
Ik leer om muziek te maken en hoor verhalen.
 
Wat vind je het leukst op school?
Ik leer nieuwe dingen. Ik wil leren hoe ik huiswerk moet maken.
 
Schrijf je brieven aan je sponsor?
Ik kan nog niet schrijven. Maar ik maak tekeningen voor hem.
 
Wat wil je later worden?
Ik wil een dokter worden zodat ik voor mijn vader kan zorgen als hij ziek is. En dan kan ik elke dag in het ziekenhuis werken.
 
Waar ben je bang voor?
Ik ben bang voor monsters.
 
Heb je ooit een monster gezien?
Ja, in mijn dromen.
 
Hoe zag hij eruit?
Hij was heel groot!
 
Welke kleur had hij?
Lichtgroen
 
En probeerde hij jou te pakken?
De hele tijd. Hij zocht me overal en ik bleef maar rennen. Hij kon niet zien waar ik heen vluchtte.
 
Ben je nog ergens anders bang voor?
Voor vleermuizen. Ik zag er heel veel bij het huis van mijn oma. Ik ben bang wanneer ze dichtbij komen, maar niet als ze ver weg zijn. Ik ben bang voor boze vleermuizen, maar niet voor aardige. En ik ben bang voor dinosaurussen met scherpe tanden. Ze bijten hard en ze bijten elkaar.
 
Heb je ooit een dinosaurus gezien?
Alleen in een film. Ik zag twee dinosaurussen met scherpe tanden, ze waren aan het vechten. De ene was groen en de ander geel. Eigenlijk was ik niet heel bang, want het was maar een film.
 
Binnenkort volgt het tweede deel in deze reeks waarin de 10-jarige José zijn dromen voor de toekomst deelt.
 
Tekst & foto’s: Ana Rafaela
 
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.