JoseOver de hele wereld hebben kinderen overeenkomsten: ze zijn grappig, hebben een levendig inbeeldingsvermogen en kennen weinig schaamte. De volgende in de serie ‘Wat zeggen de kinderen?’ is de 10-jarige José uit Brazilië.
 
Wat is je favoriete schoolvak?
Aardrijkskunde. Dan leren we over de aarde en over voedsel.
 
Wat vind je het lastigste vak op school?
Portugees. Ik vind vooral spelling wel lastig.
 
Wat wil je later worden als je groot bent?
Ik wil later advocaat worden. Dan kan ik mensen helpen als ze in de problemen zitten. En als ik dan veel geld verdien, kan ik het aan een weeshuis geven.
 
Wat schrijft je sponsor in zijn brieven?
Als hij me schrijft, is dat altijd heel speciaal. Hij is benieuwd naar mij. Ik denk dat hij zich een beetje zorgen maakt om mij, omdat hij altijd vraagt hoe het met me gaat. Ik schrijf hem dan een brief terug met de vraag hoe het met hem gaat. En als hij jarig is, dan zeg ik: ‘Gefeliciteerd!’
 
Waarover schrijf je graag in je brieven?
Ik vertel mijn sponsor wat ik allemaal leer op het project. Soms leer ik hem zelfs niet nieuwe dingen, zegt hij. Super leuk!
 
Heb je wel eens iets ondeugends gedaan?
Ja. Eén keer heb ik de vissen veel meer te eten gegeven dan moest. Gelukkig leven ze nog!
 
Lees deel 1 van ‘Wat zeggen de kinderen?’
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.