Mathilde met kindjesBegin dit jaar stapten Erald en Mathilde van de Ridder van CLC Den Haag en Peter en Ilona Paauwe van DoorBrekers Barneveld het vliegtuig uit de warmte in. Moe van de reis, maar verwachtingsvol naar wat zou komen. 8 dagen lang bezochten zij, samen met Compassion, verschillende projecten en ontmoetten ze kinderen die zij zelf en hun gemeenteleden sponsoren.
 
Door: Renske Bennik.
Dit is deel 2. Lees deel 1 hier.
 
Erald en Mathilde zijn erg benieuwd. Vijf jaar geleden zijn ze al eens in de Dominicaanse Republiek geweest. Zij hebben als kerk zich verbonden aan Compassion en hebben een heel aantal kinderen gesponsord in Santa Domingo, waaronder hun eigen sponsorkinderen. Dat was een heel indrukwekkende ontmoeting, vertelt Mathilde. “We sponsoren 2 jongens en 1 meisje. De kinderen waren toen nog klein en verlegen. Eén van die jongens was er niet zo best aan toe. Wander heet hij. Ik herinner me nog dat hij zijn mond en lippen helemaal kapot had. Kapot geslagen.”
 
Zijn lippen waren kapot geslagen
“Hij had medische hulp nodig om alles weer te herstellen. Hij maakte een bedrukte en angstige indruk. Dat ging me na aan het hart. Ik heb hem, toen we weer thuis waren veel geschreven en voor hem gebeden. Ik maakte me erge zorgen om hem, en hoopte dat hij niet weer zo toegetakeld zou worden. In mijn brieven heb ik zoveel mogelijk geprobeerd hem te bemoedigen en te stimuleren en te sturen in het maken van goede keuzes voor zijn leven. Ik ben zo benieuwd hoe het nu met hem is”, vertelt Mathilde.
 
foto 1De resultaten van je sponsoring zien
Ze gaan de drie de kinderen ontmoeten. Ze hebben afgesproken ze te ontmoeten op een plein en als Erald en Mathilde naar het groepje jongeren toelopen, rent het meisje naar hen toe en vliegt hen om de hals. De jongens volgen haar. De kinderen van toen zijn inmiddels uitgegroeid tot flinke tieners! Een jongen valt onmiddellijk op. Hij staat te stralen. Wander. Hij is een gezonde, grote tiener geworden die zelfs verkering blijkt te hebben. Hij ziet er niet alleen goed uit, het gaat ook goed met hem. Hij is levendig, vrolijk en heeft zin in een goede toekomst voor zichzelf. Mathilde is ontroerd, opgelucht, blij en dankbaar. Wat een feest om zo de resultaten van je sponsoring te kunnen zien. De aandacht, liefde en betrokkenheid die spraken in de brieven, hebben hem vooruit geholpen van een bangig klein jongetje, tot waar hij nu is! Mathilde geniet van het weerzien met de kinderen en raakt er maar niet over uitgepraat.
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.