18 Jaar lang had de familie Van Zanten uit Lisse hem gesponsord. En nu stond hij ineens totaal onverwacht naast hen op het podium van Opwekking 2015. Clement groeide op in bittere armoede in Uganda, maar studeerde dankzij zijn trouwe sponsors in maart dit jaar af!

Vanochtend vertelden ze hun verhaal op de Pinksterconferentie Opwekking 2015. Tiemen Westerduin interviewde hen over waarom ze sponsorden en wat het voor hen betekende. Het begon 18 jaar geleden toen ze een bonnetje uit het Opwekking Magazine scheurden en invulden. Vorige week hadden we Clement in Uganda ontmoet en het volgende filmpje met hem opgenomen, om hen te bedanken voor hun steun:

Clements kindertijd was bijzonder zwaar. Vier broers en zussen overleefden die tijd niet. Vier keer stond hij aan het graf om te vroeg afscheid te nemen van een kind uit zijn eigen gezin. Het gezin had amper inkomen, waardoor Clement vaak niet te eten had. Zijn lunch bestond regelmatig uit een glas water.

Veel van zijn vrienden hebben dezelfde ervaringen als Clement. Meerdere van hen zijn alchohol- en drugsverslaafde en in het criminele circuit beland. Die verwachting was er ook voor Clements leven. Maar hij zegt: “Als kind ging ik mij steeds meer beseffen dat ik sponsors had en wat dat voor mij betekende. Ze stuurden me brieven, boeken en stickers, en dat heeft mijn leven veranderd. Zonder de familie Van Zanten was ik er nu waarschijnlijk niet meer geweest.”

Sponsor Martin van Zanten: “Dit is de beste investering die ik ooit heb gedaan!” Bekijk de beelden van de ontmoeting op Opwekking:

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.