Carla 2Na de dinosaurussen van Yasmin en de vissen van José, is het tijd voor het laatste interview in de serie ‘Wat zeggen de kinderen?’. Aan het woord is de 9-jarige Carla uit Brazilië.
 
Wat vind je het leukst op het project?
Ik speel graag met mijn vriendjes en hou van touwtje springen. Ik heb mijn vrienden hier op het project ontmoet.
 
Ga je naar de kerk?
Ja, elke donderdag en zondag.
 
In welke klas zit je?
Groep 6.
 
Wat is je favoriete vak en waarom?
Wiskunde. Ik denk dat het komt omdat we veel moeten rekenen en dat vind ik makkelijk.
 
Wat vind je moeilijk op school?
Biologie. Ik vind het lastig om te begrijpen hoe planten groeien.
 
Wat wil je later worden?
Ik wil kinderarts worden. Ik hou van kinderen!
 
Schrijft je sponsor jouw brieven?
Ja! Mijn sponsor heeft me verschillende foto’s gestuurd: de bruiloft van haar zoon, haar huisdieren, wandelen in het park. Ik vind het heel cool! Ik beantwoord haar brieven en wens haar dingen als een fijne kerst en goede paasdagen. Ik vind het echt heel leuk dat ze me foto’s stuurt. Ze woont in Amerika.
 
Carla 1Wat vind je leuk om aan haar te schrijven?
Ik hou ervan om  verjaardagskaarten te sturen. En ik vraag altijd of het goed gaat met haar familie en of er iemand is overleden. Maar gelukkig is dat nog niet gebeurd. Ik vertel haar ook over wat ik doe op het project.
 
Waar ben je bang voor?
Ik ben bang voor honden! Een keer probeerde een hond mij te bijten. Daar schrok ik heel erg van. Gister was er een andere hond die mijn elleboog probeerde te bijten, daar werd ik nerveus van.
 
Lees Yasmin’s interview (deel 1)
Lees José’s interview (deel 2)
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.