Jurjen van HouwelingenIn 2013 reisden we met een groep voorgangers naar Haïti. Eén van hen was Jurjen van Houwelingen. Een man met een hart voor God, de kerk en het koninkrijk van God. Dit is zijn verhaal.
 
Jurjen: “Twee jaar geleden kwam ik op een nieuwe manier in aanraking met Gods hart. Ik bezocht Haïti en rende een Muskathlon in Uganda. Daar ontmoette ik twee van onze sponsorkinderen: Sarah en Dennis. De gezichtjes op de enigszins stuntelige fotootjes op onze koelkast waren echte levens. Kinderen die met mij renden en schommelden, genoten van cola en kip, maar vooral van de aandacht van hun sponsor. Het maakte diepe indruk op mij. Ik ging anders naar het leven kijken, omdat armoede een gezicht kreeg.”
 
Een andere kijk
“Mijn beeld van God veranderde. Bijbelteksten kwamen opeens tot leven in het gezicht van Sarah en Dennis. God houdt van hen en komt voor hen op. Mijn leven kwam in een ander perspectief te staan. De dagelijkse boodschappen, de warme douche, mijn lekkere bed… Ik realiseer me dat ik rijk ben. Ik ben voorzichtiger geworden met zaken als: kleding, een skivakantie of een iPad. Ik leef bewuster. Zijn hart voor de armen wordt ook mijn hart. Nu kijk ik zelfs anders naar de werelden de oneerlijke verdeling die er is. Dat 80% van de wereldbevolking rond komt van minder dan $10 per dag terwijl 20% van de rijksten 75% van het inkomen heeft. Dat dagelijks 19.000 kinderen sterven door armoede. Dat 72 miljoen kinderen wereldwijd niet naar een basisschool gaan. Dan zie ik opnieuw de gezichten van Sarah en Dennis. Zij gaan nu wél naar school, hebben eten en een kans op een beter leven.”
 
sarahIk zoek een kerk
“Ik kies voor een ander leven, ik droom van een andere wereld en ik spreek zelfs anders over God. Ik ben spreker en zoek een kerk om dit verhaal te vertellen. Ik wil mensen uitnodigen om deel te worden van Gods hart voor de armen. Om kinderen te bevrijden van armoede. In Jezus’ naam.”
 
Wil jij Jurjen horen spreken in jouw kerk? Nodig hem uit via www.ikzoekeenkerk.nu
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.